Четвъртък, 09 Юли 2020
    
Бизнес Бургас

След обхода на Поморие-тръгва Северният на Бургас

  31.05.2020 13:01  
След обхода на Поморие-тръгва Северният на Бургас

След пускането на обхода на Поморие започва строежа на Северния на Бургас.

"Получих уверението на премиера Бойко Борисов, че след изграждането на обхода на Поморие ще се премине към строителството на Северния обход на Бургас. По този начин ще се осигури директна четирилентова връзка от автомагистрала “Тракия” към “Слънчев бряг", написа във фейсбук кметът Димитър Николов.

Вече е подписано споразумение с АПИ, Община Бургас да финансира изграждането на локалните платна на пътя, за да може бизнесът да се възползва от този инфраструктурен проект. Това ще позволи край Северния обход на Бургас да се изградят складове и предприятия.

Надяваме се до края на месец юни Агенцията да избере изпълнител, а Община Бургас активно участва в процеса по проектиране и изграждане на локали. Това е последното звено от четирилентовата връзка за Слънчев бряг към магистрала "Тракия", и докато то не бъде изградено, целият този огромен трафик влиза в града.

Допълнителното преимущество за Бургас е, че с локалите ще се даде възможност за реализирането на търговски и индустриални площи. Тази зона вече е в регулация, всички подробни устройствени планове са приети и при изграждането на локалите инвеститорите ще могат да изграждат своите бази.

Заради преминаването на пътуващите към Поморие, Несебър и Слънчев бряг през Бургас всяка година по време на летния сезон се образуват големи задръствания, които са причина и за инциденти. Изграждането на Северния обход към Поморие и Несебър ще облекчи чувствително трафика в Бургас, което от своя ще направи ритъма на живот по-спокоен.

 


Анкета

Харесва ли ви новото лого на Бургас?


Резултати

Мнения

Мнения
Корнелия Нинова пред Президентството: Тук сме, за да подкрепим президента, Конституцията и върховенството на закона
  09.07.2020 19:56      

Пред президентството сме, за да защитим Конституцията и върховенството на закона. Срещу президент