Сряда, 27 Яну 2021
    
Поморие

Вкусна изложба за 24 май направиха в ОУ „Елин Пелин“ село Дъбник

  26.05.2020 13:39  
Вкусна изложба за 24 май направиха в ОУ „Елин Пелин“ село Дъбник

Дона МИТЕВА

Необичайна изложба направиха учениците от ОУ „Елин Пелин“ село Дъбник, община Поморие в чест на 24 май. Докато другите ученици рисуваха букви и правиха концерти в онлайн пространството – те с помощта на своите родители направиха вкусни букви.

„Отбелязахме празника с нетрадиционна кулинарна изложба. Първо се допитахме до родителите дали ще съдействат на децата от хранителни продукти да направят букви, и като получихме тяхното съгласие  -обявихме и нашата кулинарна изложба“, разказа директорът на училището Веселин Петров. Така се появяват букви изработени от баклавички или пък изписан 24 май със наденички, а защо не пита с букви върху нея.

В ОУ „Елин Пелин“ има 23 деца – всички паралелки са маломерни, това според директора е добре, защото педагозите имат възможност да обръщат по-голямо внимание на децата.

За първи път се прави подобна изложба, но пък и за първи път се провежда и обучение в електронна среда в цялата страна, усмихва са Петров. За Великден децата също са направили своя онлайн изложба, но не и в този вид - като кулинарно предизвикателство.

„Благодарни сме на родителите, които като цяло подкрепят обучението в електронна среда и особено при по-малките ученици са непрекъснато с тях. По същия начин те се включиха в изработването и на кулинарните шедьоври, които после снимаха и децата изпратиха на класните си ръководители“, разказа Петров, подчертавайки важността на подкрепата от страна на семействата. И обяснявайки как се е случила на практика вкусната изложба.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил