Сряда, 27 Яну 2021
    
Приморско

Приморско отбелязва празника си по нестандартен начин

  24.05.2020 11:16  
Приморско отбелязва празника си по нестандартен начин

Община Приморско тази година ще отбележи празника си по нестандартен начин. Във връзка със сигурността поради COVID-19 пандемията, ще се състои онлайн фолклорен концерт. В момента той се предава на живо във Фейсбук.

Кметът Димитър Германов отправи поздрав към съгражданите си.

Ето и текста:

Уважаеми съграждани,
Уважаеми учители,
Уважаеми просветни и културни деятели,

Тази година сме поставени пред безпрецедентна ситуация, в която за първи път ще отбележим Деня на българската просвета и култура и славянската писменост и Празник на град Приморско по един различен, нетрадиционен начин. 24 май е празник символизиращ достойнството и духовността на българина. Днес ние доказваме повече от всякога силата на химна на българската просвета: „Върви народе възродени, към светла бъднина върви“. Защото в тези тежки времена, нашите учители запазиха сила и дух. Не загубиха вяра и не спряха да ни водят напред с искрата на просветлението. Защото народ без духовност и култура е изгубен.
Дължим дълбок поклон на всички вас: учители, просветни и културни деятели.
Не спирайте да ни водите смело напред, към светлата бъднина!

Скъпи съграждани,
Да отбелязваме на тази дата празника на нашето красиво градче, на нашето Приморско, винаги е било повече от повод за гордост. Благодаря за приноса на всеки от Вас в развитието на този град. В годините много пъти доказахме, че можем заедно да градим бъдеще за нашите деца, не другаде, а тук, в Приморско.
Историята е доказала, че в тежки времена, трудните решения са единственото правилно лекарство за съхранение. Ето защо, аз вярвам в утрешния ден и знам, че времето на просперитет и развитие не е далеч. Трябва само заедно, с общи усилия, да работим за нашата кауза - за Приморско.

Честит празник!


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил