Тя направи най-вкусната торта „Гараш“ по класическа рецепта, другият победител е ученик от Велико Търново
Жителка на Царево Силвия Ангелова пропътува до Русе, за да покаже сладкарски майсторлък при направата на най-вкусната торта „Гараш“. Нейният сладкиш бе изработен изцяло по правилата на класиката и тя грабна приза в направлението за класическа торта.
Тази година в конкурса за домашно направена торта „Гараш“ се включиха рекорден брой непрофесионални сладкари, като журито трябваше да опита цели 75 десерта, участващи в двете категории – класическа рецепта и нетрадиционна торта. Те бяха оценявани от жури с председател известният и зад граница сладкар шеф Иван Александров. В журито се включиха и шеф Иван Сарамандов, работил в ресторант с 3 звезди „Мишлен“, шеф Момчил Кирилов от „Фитнес шеф Русе“, шеф Светломир Петров – главен готвач на „Дунав Плаза“, русенката шеф Дария Русанова, преминала мастър класове при едни от най-популярните сладкари в България и по света, и директорката на Професионалната гимназия по туризъм Ренета Вълева. Русенското учебно заведение традиционно партнира на Празника на торта „Гараш“, пише „Русе медия“.
Големият победител в категорията за нетрадиционен прочит на шоколадовия десерт бе 18-годишният Аслан Ахмедов. Младежът е последна година ученик в паралелка за ресторантьори на Професионалната гимназия по туризъм „Д-р Васил Берон“ във Велико Търново. Той омагьоса журито със своя опит да комбинира както класическата рецепта, така и по-модерен прочит на десерта.