Четвъртък, 02 Май 2024
    
Общество

Смяна на властта: Служебният кабинет „Главчев“ поема щафетата

  09.04.2024 09:57  
Смяна на властта: Служебният кабинет „Главчев“ поема щафетата

След като служебният кабинет „Главчев“ положи клетва, предстои процедурата по приемственост в Министерски съвет, а след това и във всяко едно от министерствата.

„С това събитие предаваме властта към новия Министерски съвет с пожелание за успех, да успеят да свършат работа, която да бъде от ползва за хората в България“, каза в началото на процедурата Николай Денков.


И призова за честни избори. „Най-важната ви задача е да успеете да осигурите честни избори, които да успеят да спечелят доверието на гражданите. Надявам се с вашите действия да върнете това доверие. Единият от индикаторите за това е дали ще има машини на гласуването. Ако няма машини, делът на невалидните бюлетини е толкова голям, че хвърля сянка върху изборните резултати. Надявам се, че ще организирате този процес. Вторият индикатор е делът на невалидните бюлетини да бъде нисък, за да не се оспорват резултатите“, допълни той.

„Днес е важен ден за всички нас. Оттук нататък поемаме отговорност да водим страна, да пазим суверенитета на държавата, да работим за благоденствието на българските граждани и да изпълним задачата ни като служебен кабинет – организирането на честни избори“, заяви от своя страна новият служебен премиер Димитър Главчев.

С полагането на клетва официално служебните министри влязоха в длъжност.