Вторник, 30 Апр 2024
    
Бургас Култура Общество

Лятото ви очаква на Остров Света Анастасия

  08.04.2024 17:30  
Лятото ви очаква на Остров Света Анастасия

 

Липсваха ви слънчевите дни и концерти под звездите на магично място? Сезонът на остров Света Анастасия започва още от май месец, а приливната вълна от театър, концерти и други събития наближава! Тази година туристическият комплекс навършва 10 години от откриването си като любима дестинация и събитийният календар ще бъде динамичен.

Планирайте своето следващо пътешествие и направете необходимата резервация на телефон 08882 004 124. Всички курсове по море до обекта се извършват от Магазия 1.

Различен Великден може да преживеете, ако сте избрали Бургас за наближаващите празнични, почивни дни. На 1 май (сряда)  ще бъде открита на изложба на икони с автор Тошко Вачев, а като съпътстващо събитие ви очаква тематичен концерт.

Официалното и чакано откриване на Сезон 2024 ще бъде дадено на 4 май (събота) с Великденско гмуркане с водолази от сдружение „Приятели на морето“. А след него ви очаква музика на плажа, кулинарни изкушения и островно пиво. На самия Великден ще се извършват и редовни курсове до Остров Света Анастасия през деня. А на 6 май, когато тази година отбелязваме и Гергьовден, ще бъде отслужен празничен водосвет.

През юни на хоризонта се задава поредното издание на Биле фест - традиционният лечебно-вълшебен фестивал на билките, в навечерието на Еньовден. Събитието ще се проведе от 21 до 24 юни и ще бъде част и от тематичния Етно уикенд.

ДТ „Адриана Будевска“ и Държавна опера – Бургас отново са подготвили топ заглавия от своя афиш, а спектаклите им ще обхванат всички летни месеци.

Две тематични гръцки вечери в календара на Острова за юли не са за пропускане – запазете си датите 7- и 24-и юли, когато на сцената ще се качат съответно Agathangelos Agathangelou  и Aristos Constantinou със своите бендове.

Партитата от поредицата Solar Island се завръщат с две дати – 26 и 27 юли, не пропускайте още концерта на Белослава, музикално шоу на Deep Zone Project, както и World up party. Началният час на вечерните концерти и спектакли е 21.00 ч.

В следващите месеци очаквайте още информация за останалите събития до края на август. Следете и страницата на Остров Света Анастасия във Facebook, както и платформата events.gotoburgas.com.


Анкета

Мнения

Мнения Общество
Пеевски отговори на Петков: Той е като един пудел, който ще драска по вратата на Борисов в Банкя
  26.04.2024 11:46      

  Председателят на ДПС Делян Пеевски отговори на Кирил Петков. По-рано Петков заяви,