Вторник, 30 Апр 2024
    
Бургас

Журналист е номинацията за евродепутат от „Възраждане“ – Бургас

  08.04.2024 11:24  
Журналист е номинацията за евродепутат от „Възраждане“ – Бургас

Георги РУСИНОВ

 

Журналист е номинацията за евродепутат от бургаската структура на „Възраждане“. Това обяви народният представител Борис Аладжов по време на пресконференция в морския град. Настоящият общински съветник и дългогодишен журналист Мариян Иванов е издигнат от съпартийците си в Бургас като номинация за кандидат евродепутат.

Според Аладжов, той отговаря на трите важни критерия, които националното ръководство е поставило пред евентуалните си кандидати – да са родолюбци, да са отчетливо работливи и ефективни и да са демократични.

„С групата на „Възраждане“ поставихме едни добри условия за опозиция в местния парламент, тъй като такава досега нямаше от известно време. Успяваме да защитаваме интересите и правата на всички бургазлии“, каза Иванов.

Според него Европейският съюз трябва да се промени отвътре, защото е започнал да се превръща в една голяма федерална държава, управлявана от Брюксел и едно определено посолство. Той добави, че евродепутатите на „Възраждане“ ще искат предоговаряне на членството на България в съюза.

„Ще поставим и референдума за запазването на българския лев, както и този за членството ни в НАТО. Този военен съюз повече навреди на България и на българската армия. Имаме на наша територия американски бази, до които никой няма достъп и не знае какво се случва. Ще настояваме и за неучастие на България във военен конфликт. Не на последно място най-важно ще е да извоюваме участие в Шенген, без мигранти“, коментира още общинският съветник.

Борис Аладжов обясни, че до края на април Организационният съвет на „Възраждане“ трябва да вземе решение за подредба на листата за евроизборите.

„Ние винаги се стремим за възможно най-голям брой депутати, независимо дали става въпрос за национални или европейски избори. Тук минимумът, който ще гоним е четирима“, уточни народният представител.

Дали изборите 2 в 1 са плюс или минус, Иванов отговори, че ще стане ясно на 10 юни и добави, че се надява на висока избирателна активност, за да влязат правилните хора в Европарламента и Народното събрание – хора, които ще ги е грижа за България.

По непотвърдена информация партията на Костадин Костадинов води преговори с друг радио водещ - Петър Волгин, който е спряган за водач на листата. 


Анкета

Мнения

Мнения Общество
Пеевски отговори на Петков: Той е като един пудел, който ще драска по вратата на Борисов в Банкя
  26.04.2024 11:46      

  Председателят на ДПС Делян Пеевски отговори на Кирил Петков. По-рано Петков заяви,