Събота, 25 Май 2024
    
Общество

Със 700 килограма риба хранят обитаващите социални домове в Бургас, Варна, Добрич и Ямбол

  27.03.2024 09:35  
Със 700 килограма риба хранят обитаващите социални домове в Бургас, Варна, Добрич и Ямбол

След няколко часово наблюдение на язовир Мандра и езеро Вая от служители към сектор "Рибарство и контрол" - Бургас, Добрич и Варна установиха нарушения. ИАРА конфискува рибарско оборудване, мрежи и лодка при хващане на лицата упражнявали риболов. На нарушителите съставиха 2 акта.

При обхода бяха извадени 2500 метрови хрилни мрежи, с наличието на 700 кг риба от вида сребриста каракуда, платика, бяла риба и лодка. След като премине проверка от Областната дирекция по безопасност на храните уловената риба ще бъде дарена на социални домове в градовете Бургас, Добрич, Варна и Ямбол.

"Изказвам моите благодарности към всички колеги от различните звена, включили в нощната акция за труда, който положиха. Обръщам внимание към недобросъвестните рибари, че наближава пролетната забрана за улов поради факта, че рибите започват да хвърлят хайвера си във водата. В следващите месеци подобни акции ще бъдат ежедневие на територията на цялата страна в морето, язовирите и реките" каза изпълнителният директор на ИАРА д-р Николай Георгиев.