Вторник, 25 Юни 2024
    
Бургас

Бургас отбеляза Деня на Тракия /СНИМКИ/

  26.03.2024 12:39  
 Бургас отбеляза Деня на Тракия /СНИМКИ/

Със заупокойна молитва и поднасяне на венци и цветя пред паметника на 24 черноморски пехотен полк в Бургас започнаха честванията за отбелязване Деня на Тракия.

В церемонията се включиха кметът Димитър Николов, представители на Община Бургас и Общински съвет – Бургас, тракийски дружества и родолюбиви граждани.

„През март 1913 година, водени от любовта към Отечеството и несломимия си боен дух, българските войници превземат Одринската крепост. Тя е едно от най-модерните за времето си съоръжения в Югоизточна Европа и е смятана от военните експерти за непревземаема.

Тази блестяща победа на нашата армия е доказателство, че когато един народ притежава силен дух и вяра в собствените си сили, невъзможни неща не съществуват.

26 март е ден, в който отдаваме и почит на всички онези знайни и незнайни воини, които изгубиха живота си на бойните полета. Нека е светла паметта им, а подвигът им да се помни вечно“, каза по повод историческата дата кметът Димитър Николов.

Отбелязването на Деня на Тракия продължава тази вечер с тържествен концерт в Държавна опера – Бургас, който започва в 18:30 часа. В него ще вземат участие Иво Папазов, Жечка Сланинкова, Петър Ралчев, Ненко Цачев, Митко Денев, Сашо Михайлов, Васко Денев, Таня Стоева. Събитието е с вход свободен и е организирано от Тракийско дружество „Екзарх Антим I“ – Бургас.

 


Анкета

Мнения

Мнения Спорт
Васил Евтимов, старши треньор на БК „Черноморец“: Продължаваме напред за дубъла
  25.03.2024 17:09      

Интервю на Георги РУСИНОВ   – Г-н Евтимов, след 49 години &bdq