Събота, 27 Апр 2024
    
Мнения Общество

Делян Пеевски: Ясно е, че отиваме на избори

  26.03.2024 10:41  
Делян Пеевски: Ясно е, че отиваме на избори

 

Ясно е, че отиваме на избори, каза председателят на ДПС и председател на парламентарната група на партията Делян Пеевски пред журналисти в кулоарите на Народното събрание. Всичко друго, което се случва, е фарс и мъка, допълни той. Нека да запазят достойнството си всички и да отидем да видим какво доверие ще ни дадат хората, каза още Делян Пеевски.

Както чух, господин Борисов изключи втори мандат, аз изключвам третия, ако е при ДПС, обясни Делян Пеевски. Ние направихме всичко, което трябва да няма избори. Видяхте, стояхме отстрани, по никакъв начин не се намесвахме, но както видяхте, те не се разбраха.

Според мен „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) изчерпаха всички възможности да не се отиде на избори, коментира Делян Пеевски. Просто те не трябваше да прекаляват с исканията си, които са несъразмерни с тяхната тежест и нямаше да отидем на избори. Ние ясно бяхме казали, ако се разберат, че ние ще продължим да подкрепяме, защото България не е хубаво да изпада в безвремието на предсрочни избори, допълни председателят на ДПС.

Делян Пеевски припомни, че формацията не се е намесвала в преговорите, освен по отношение на споразумението в частта с конституционното мнозинство за тези органи, които изискват 160 гласа.

Пеевски отговори и на репликата на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, според когото ПП-ДБ са близки с ДПС. Според Пеевски това са заигравки и той допълни, че и той лично, и Борисов са били свидетели на всичко, случило се през последните девет месеца.

Най-смешно ще е ако в кампанията се отричаме едни от други, ще започне едно говорене кой на кой е близък. Само да подчертая, "интимно близки" не сме.