Събота, 27 Апр 2024
    
Крими

Хванаха нагли хлапаци два пъти с наркотици и зад волана

  12.03.2024 10:08  
Хванаха нагли хлапаци два пъти с наркотици и зад волана

Няколко нагли хлапаци са задържани от служители на Четвърто Районно управление – Бургас след като на два пъти ги хващат с наркотици, включително и зад волана.

Хронологията на събитията е следната. На 11 март около 16:00 часа полицаи от Четвърто Районно управление – Бургас извършват проверка в частен дом, разположен на улица „Оборище“. У 19-годишен бургазлия намират и изземат пликче с 10 грама марихуана, а в 20-годишен бургазлия – два плика с общо тегло 15 грама марихуана. Двамата са задържани за срок до 24 часа.

Извършена е проверка на „Волво С30“, паркиран до адреса, в който се намирали други двама бургазлии на 19 и 21 години. Във втория е открито пликче с около 2 грама марихуана. Той също е задържан за срок до 24 часа.

Същият ден, около 20:00 часа на булевард „Захари Стоянов“, в близост до сградата на фирма „Севан“ в к-с „Меден рудник“, проверявания по-рано през деня „Волво С30“ отново е спрян за проверка. Полицаите установяват, че е управляван от задържания преди часове 20-годишен бургазлия – за притежание на 15 грама марихуана. С автомобила се придвижвали и третия задържан за притежаване на 2 грама марихуана, както и намиращия се в купето при проверката в 16.00 ч. 19 годишен бургазлия.

Водачът на „Волво“-то е тестван за употреба на алкохол и наркотичини вещества, като втората проба била положителна за употреба на метамфетамин. 20- годишния бургазлия отказал да даде кръвна проба и урина за химичен анализ. Задържан е за срок до 24 часа, а автомобила е иззет. По случаите в Четвърто Районно управление - Бургас са образувани бързи производства.