Събота, 27 Апр 2024
    
Бургас

Кой сяда в горещия директорски стол на ОУ “Братя Миладинови“

  07.03.2024 14:29  
Кой сяда в  горещия директорски стол на ОУ “Братя Миладинови“

Дона МИТЕВА

Диана Ковачева днес бе представена от началника на Регионалното управление на образованието Петя Петрова, като новият директор на ОУ „Братя Миладинови“. Това се случва след редица  скандали, предизвикани от колектива срещу Снежана Любомирова, която напуска поста по взаимно съгласие.

Диана Ковачева идва от ОбУ „Васил Левски“ – Горно Езерово,  преди това е била в училището в село Заимчево. Има 14 годишен опит като директор.

На рокадата присъства целият екип на голямото бургаско училище, което до преди дни бе раздирано от вътрешно напрежение.

Шефката на РУО подари на двете дами – бившата и бъдещата директорки  по едно цвете в саксия. Като на бившата, то е бяло, а на новата червено, с подходящи  послания. Отправени бяха и думи към всички работещи в това училище: да се замислят сериозно какъв пример и модел на поведение показват с поведението си при решаване на кризи.

В национален мащаб справката сочи, че при обявените 276 места за директори на училища 15% от тях са без кандидати. Освен това доверието в държавните институции е спаднало до 5%. Все факти, които трябва да наведат на сериозни размисли педагозите, които са поставени пред изпитанието да приемат този нов директор до назначаване на конкурс за длъжността.