Четвъртък, 06 Юни 2024
    
Любопитно

Празнуваме 8 март с лалета и суши

  07.03.2024 11:24  
Празнуваме 8 март с лалета и суши

Българите намират рационални начини да покажат обичта и уважението към жените, дори когато 8 март е натоварен работен ден. Това показват данните на голяма платформа за доставки в Деня на жената през 2023 г. Оказва се, че миналият 8 март е денят с най-много поръчки на цветя, като повече от половината от дамите са вдъхнали аромата от своя букет-изненада в първата половина на деня - между 9:00 и 11:00 ч.  

Лалетата били предпочитаните цветя за Деня на жената, следвани от розите и фрезиите. Най-щедър в жеста си на любов и уважение на 8 март е бил столичанин, поръчал чрез Glovo цветя на стойност 343 лв. Отношението на българите към Деня на жената ни класира на десето място по поръчка на цветя за празника, като според данните на компанията, София изпреварва Полша, Лисабон и Валенсия. 

Сериозен скок се наблюдава и в доставките на суши. Близо 70% повече българи са избрали да се поглезят с японския специалитет на 8 март, в сравнение с която и да е друга произволно избрана сряда през 2023 г. Въпреки това любимият на мнозина бургер остава на първо място като най-поръчвана храна за отбелязване на повода у дома. Не сме се лишили и от подслаждането на празника - поръчките на десерти и бонбони са нараснали с 50% за Международния ден на жената през 2023 г. 

 


Анкета

Мнения

Мнения
 Борисов: Не виждам позитивно решение на този цикъл на ротация
  06.03.2024 17:08      

Без кардинални промени, включително на Асен Василев, няма да подкрепям кабинета повече, к