Събота, 27 Апр 2024
    
Бургас

Времето в неделя: По Черноморието ще е облачно, но топло

  18.02.2024 12:20  
Времето в неделя: По Черноморието ще е облачно, но топло

През нощта в по-голямата част от страната ще преобладава ясно и почти тихо време. Минималните температури ще са между минус 3° и 2°, в София - около минус 2°, съобщи Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца и ще остане без съществена промяна.

В неделя облачността ще е разкъсана, по-значителна над Западна България и на отделни места там ще превали слаб дъжд, в планините - слаб сняг.

Ще духа слаб до умерен северозападен вятър, в Източна България - север-североизточен. Дневните температури ще останат без съществена промяна, максималните ще са предимно между 10° и 15°, в София - около 10°.

Над Черноморието облачността ще е разкъсана. Вятърът ще е слаб до умерен, преди обяд от запад-югозапад, след обяд ще придобие северна компонента. Максималните температури ще бъдат между 9° и 13°. Температурата на морската вода е 7°-8°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.  

Над планините облачността ще е разкъсана, в масивите в западната половина на страната - предимно значителна и на отделни места там ще има слаби валежи от сняг. Ще духа умерен до силен вятър, предимно от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 4°, на 2000 м - около минус 2°.