Събота, 27 Апр 2024
    
Бургас

Георги Манев брани докладна на БСП за улици в две бургаски села

  12.02.2024 15:00  
Георги Манев брани докладна на БСП за улици в две бургаски села

Парите за селски пътища предизвикаха дебат в комиисята по устройство на територията

Силвия Шатърова

Георги Манев от  групата на КОД-Български възход в местния парламент на Бургас се застъпи за докладна записка на БСП, която касае проектиране и изготвяне на сметка за ремонт на две улици в село Брястовец. Според заместник  кмета по финанси на общината Станимир Апостолов и финансистката Златина Карагеоргиева докладната няма да бъде възприета от администрацията, защото  жителите на населенето място са поискали други две улици, които ще бъдат ремонтирани и са заложени в проектобюджета за тази година.

Според доайенът и вещ по устройство на територията и строителство Георги Манев, обаче проектирането може да се направи,  независимо, че са предвидени други две улици.
Администрацията не отстъпи от позицията си. Не се знае дали този проект ще е актуален след време, което ще доведе до замразяване му, бяха мотивите.

Можете ли да им посочите колко са замразените по подобна причина проекти, опита се да разбере Георги Манев.

Сред останалите важни мотиви, които изтъкна администрацията срещу предложението на БСП е: че след среща и обществено обсъждене жителите на Брястовец не искат „Втора“ и „Трета“ улица за ремонт.

Въпреки това мнението на Манев надделя за тази точка и тя бе приета от комисията по устройство на територията.

Подобна бе ситуацията и с втора докладна на БСП съветниците- Мадлен Мутафян и Чанко Мирчев за Равнец.  Заместник кметът Апостолов и тук бе категоричен, че не се възприема защото отново жителите на Равнец са поискали други улици за ремонт, а не въпросните-Съветска“, „Комсомолска“ и Странджа“,  които визират в докладната съветниците от БСП. Апостолов акцентира, че е предвиден ремонт на улица“Чакърлийска“, която е най-дългата и пострадала от наводнението.

Тази докладна на БСП не бе гласувана положително. Темата за пътищата в малките несалени места е любима за червите съветници, но се оказа и ябълката на раздора в комисията, самите вносители не бяха в залата, за да защитят докладната си.

Според заместник кметът Апостолов в Бюджет 2024 са предивдени рекордни средства за реконструкция и обновяване на много улици във всички съставни селища.