Сряда, 21 Фев 2024
    
Бургас

Обследват всички рампи за достъп на хората с увреждания до общинските здравни заведения

  12.02.2024 14:20  
 Обследват всички рампи за достъп на хората с увреждания до общинските здравни заведения

Силвия Шатърова

По искане на ПП-ДБ ще бъде направено обследване на всички всички рампи в общинските здравни заведения, които служат за по-лесен достъп на хората с уврежадиня. Предложението бе разглеждано в постоянната комисия по устройство на територията към Общински  съвет-Бургас, като докладната записка бе входирана от съветници на коалицията. В нея се визира конкретно, че подход за улеснен достъп липсва в Дентален център, а в МЦ-1 той съществува, но не отговаря на изискванията, като  арх. Делян Георгиев настоява  подход да се направи още от тротоара на лечебното заведение, защото рампата е екстремно висока.
От администрация заявиха, че ще бъдат обследвани всички рампи, като конкретно за Денталния център е предвиден цялостен ремонт и след неговото изпълнение подобно съоръжение ще бъде монтирано. За другия казус-  МЦ-1 то ще бъде съгласувано с Министерство на културата, защото сградата е национална културна ценност.


Анкета

Мнения

Бургас Мнения
Николай Николаев, директор на РПЗСБ – Бургас:  Трудно можем да стигнем до горящ апартамент или кола заради паркирали автомобили
  19.02.2024 17:13      

Силвия Шатърова Всяко разширение на синята и зелена зона става със съгласуване с нас. За