Четвъртък, 09 Май 2024
    
Бургас

НАП: 23 пощенски станции в Бургаска област приемат годишни данъчни декларации за доходите

  07.02.2024 10:44  
НАП: 23 пощенски станции в Бургаска област приемат годишни данъчни декларации за доходите

В 23 пощенски станции в Бургаска област могат също да се подават годишни данъчни декларации за доходи, изплатени на физически лица. От НАП Бургас уточняват, че служителите там са обучени в реда по прием на формулярите и следят за задължителни данни и подписи на подателя, банкова сметка при необходимост от възстановяване на надвнесен данък, задължителни приложения в зависимост от вида изплатен доход, приложени документи и допълнителни декларации за ползване на дадено облекчение.

Подаването на годишни данъчни декларации на пощенско гише се ползва предимно от клиенти на НАП, които нямат възможност за онлайн деклариране. Данъчните напомнят, че най-лесният и бърз начин за деклариране на доходите е през Портала за електронни услуги, с персонален идентификационен код (ПИК) или с електронен подпис (КЕП). От началото на кампанията за деклариране на доходите на физически лица в НАП Бургас са подадени 4 690 подоходни декларации. 1514 са по електронен път с ПИК, 190 с електронен подпис, 2477 на място в салона за обслужване на клиенти,  464 по пощата и 45 в пощенски клонове.

Срокът за ползване на 5% отстъпка за ранно онлайн деклариране и плащане е първи април, а крайният срок за обявяване на доходите и плащане на дължимия данък върху общата годишна данъчна основа е 30.04.2024 г. Размерът на отстъпката от 5% от данъка за довнасяне не може да надвишава 500 лв., а условие за нейното ползване е лицето да няма неплатени публични задължения. Това важи и за всички данъчни облекчения, напомнят още от НАП Бургас. 

Допълнителна информация за подаването на декларации, плащането на дължими суми и ползването на различни данъчни облекчения може да се получи в сайта на приходната агенция и на телефона на Информационния център на НАП: 0700 18 700 на цена по тарифата на съответния оператор.  


Анкета

Мнения

Мнения
 Делян Пеевски-Една година след опустошителното земетресение в  Турция и Сирия: Помним вашата болка, само заедно можем да преодоляваме бедите и предизвикателствата
  06.02.2024 16:51      

Една година след опустошителното земетресение не сме забравили болката  от загубата на десет