Събота, 27 Апр 2024
    
Общество

Трима министри заминават за САЩ, премиерът остава у нас заради земеделците

  05.02.2024 07:40  
Трима министри заминават за САЩ, премиерът остава у нас заради земеделците

Министрите на финансите, на енергетиката и на икономиката заминават на посещение в САЩ.

По предварителни планове те трябваше да бъдат водени зад Океана от премиера Николай Денков, който обаче в неделя обяви, че ще остане в България заради планираните от земеделците протести. Денков е отложил пътуването си, за да довърши преговорите с аграрния сектор.


Няма как да замина за друга държава, която и да е била, и тук да се подготвя протест на зърнопроизводители и на аграрния сектор", заяви премиерът след среща със земеделците.


От Министерството на икономиката и индустрията съобщиха, че министър Богдан Богданов и заместник-министърът на икономиката и индустрията Николай Павлов ще имат срещи във Вашингтон с представители на Групата на Световната банка, Търговската камара на САЩ, както и с представители на международни корпорации в сферата на автомобилната индустрия, логистиката, високите технологии и производството на системи за съхранение на енергия. Предвижда се да бъдат обсъдени въпроси от общ интерес в областта на икономиката и инвестициите.

Първоначално бе предвидено премиерът да представи приоритетите на България, резултатите от управлението досега и задачите за управлението през следващите месеци.

"Всеки министър има какво да обсъжда, като се върнат ще представят пред медиите какво са свършили и ще се отчетат пред Народното събрание", отговори Денков на въпрос какъв е предметът на командировката на министрите в САЩ.

Той не пожела да влезе в конкретика за срещите на министрите, но даде пример със среща във вторник на енергийния министър с държавния секретар по енергетиката на САЩ.
САЩ посещение Николай Денков български министри отложена визита