Петък, 19 Юли 2024
    
Мнения Общество

Делян Пеевски: Президентът е длъжен да подпише указите за назначаване на нови министри

  18.04.2024 12:20  
Делян Пеевски: Президентът е длъжен да подпише указите за назначаване на нови министри

 

Президентът е длъжен да подпише указите за назначаване на нови министри, каза Делян Пеевски.

Съгласно Конституцията той е длъжен да ги разпише, заяви председателят на ДПС Делян Пеевски в кулоарите на Народното събрание в отговор на въпрос за това, че президентът Румен Радев все още не е подписал указите за назначаване на нов служебен министър на външните работи и на нов служебен министър на земеделието и храните.

„Нека държавните мъже да бъдат на висотата на доверието на хората и да спрат с тези игрички - „няма да подпиша за министрите“, другите – „ще махнем шефа на парламента“. Няма да има министри, няма да има премиер, няма да има шеф на парламента, утре може да няма и президент“, каза Пеевски.

Той заяви, че вече сме в предизборна кампания. Нека всички да спрат и да се съобразят с Конституцията. Президентът да се съобрази с Конституцията, Министерският съвет да се съобрази с Конституцията и ние да се съобразяваме с Конституцията. Трябва да бъдем отговорни към хората. Това е една игра, която ще я платят хората, добави Пеевски.

Убеден съм, че ще успее да запази равна отдалеченост и ще има евроатлантическата насоченост за България, коментира Пеевски за това дали предложеният за служебен министър на външните работи Даниел Митов ще бъде партийно назначение или ще успее да запази равна отдалеченост.

БТА


Анкета

Мнения

Мнения
Реакциите от политическата сцена след поемането на властта от служебния кабинет
  09.04.2024 11:35      

Реакциите от политическата сцена не закъсняха, след като служебният кабинет „Главчев“