Сряда, 24 Апр 2024
    
Несебър

Община Несебър монтира 160 видеокамери в населените места

  24.01.2024 16:52  
Община Несебър монтира 160 видеокамери в населените места

Община Несебър работи по проект за обновяване на съществуващи и изграждане на нови съоръжения за видеонаблюдение. Целта е чрез подобряване и разширяване на видеоконтрола в публичните зони да се способстват дейностите на полицията по превенция и контрол на противообществени прояви, пътни нарушения и произшествия и др. на територията на населените места в общината.

В момента се работи по осъвременяване и допълване на видеомрежата в градовете Несебър, Обзор и Свети Влас и в с. Равда, като контролът обхваща приоритетно входно-изходни точки на общината и ще бъде осъществяван от над 160 камери.

Вторият етап на подмяната и надграждането на средствата за видеонаблюдение ще обхване селата Оризаре, Тънково и Гюльовца като към мрежата се включат Слънчев бряг-запад и с. Кошарица.

Всички нови устройствата са с висока резолюция и спецификации, гарантиращи качествена и детайлна картина, включително на регистрационните табели на моторните превозни средства и лицево разпознаване.

Системата ще бъде надградена със специализиран софтуер за анализ на направените видеозаписи. Проектът е съвместна инициатива на общината и РУ – Несебър и всички получени данни ще се обработват в районното управление на МВР.

Видеонаблюдение на публичните места и институциите в община Несебър, за които, в резултат на анализи и статистика, е констатиран повишен риск от възникване на ПТП или осъществяване на противообществени прояви с участие на граждани, се извършва в община Несебър от 2008 година. Към системата са включени детските градини, училищата и др. обществени сгради и обекти общинска собственост.

 


Анкета

Мнения

Мнения
Пеевски с въпроси към Сарафов и службите за градинаря на Рашков
  24.01.2024 14:17      

Прокуратурата трябва да започне да съобщава какво прави. Нали има нов подход. Имахме мракобесен г