Сряда, 24 Апр 2024
    
Бургас Поморие

Гого е най-малкият дарител на УМБАЛ Бургас

  24.01.2024 13:04  
Гого е най-малкият дарител на УМБАЛ Бургас

Детето дари всичките си пари от ритуала Коледуване

7-годишният Георги Илиев дари всичките пари, които получи от ритуала „коледуване“ за лечение на децата в УМБАЛ Бургас. Първокласникът стана най-младият дарител на Второ детско отделение на бургаската болница, а жестът му трогна целия персонал.

Гого и семейството му живеят в Поморие. Той е ученик в първи „а“ клас в местното СУ „Иван Вазов“. Втора година момчето е коледар – заедно със свои приятели обикалят къщите и поддържат жив традиционния български обичай. „Напоследък е популярно ритуалът да бъде свързан с благотворителни каузи. Когато Гого се прибра вкъщи и броихме парите, които е получил, той поиска да ги дари на деца, които се нуждаят. Каза - аз си имам всичко, нека да помогнем на много деца“, разказа майка му – Кремена. „Сумата беше 300 лева, обяснихме, че ако иска да помогне наистина на много деца, а не само на едно или две, може да ги дари на болницата, защото там са многото деца“, добави тя.

Гого е бил пациент на Второ детско отделение, затова средствата са за тях. Със сумата ще бъдат закупени инхалатори за лечението на деца-астматици. „Изключително сме трогнати от този жест, още повече, че идва от толкова малко дете. Благодарим на Гого - най-малкият ни дарител, на неговите родители и  учители, които го възпитават да бъде добър и да помага на другите“, споделиха лекарите от Второ детско отделение.


Анкета

Мнения

Мнения
Пеевски: Радев да подаде оставка днес и да си основе проекта
  23.01.2024 16:19      

Румен Радев просто си анонсира проектчето „3 март” и затова този проруски президент с