Петък, 19 Апр 2024
    
Царево

Кметът на Царево-Марин Киров бе избран за член на регионалния съвет за развитие към МРРБ

  24.01.2024 13:13  
 Кметът на Царево-Марин Киров бе избран за член на  регионалния  съвет за развитие към МРРБ

На проведено заседание по време на форум на Национално сдружение на общините, кметът на община Царево беше избран за член на Регионалния съвет за развитие към МРРБ.
За първи път община Царево ще бъде представена като титуляр в този важен съвет.
“Номинацията и изборът ми за член на Регионалния съвет са признание за общините от нашия край - Царево, Приморско, Малко Търново, Созопол. Ще отстоявам интересите на хората от областта, от Южното Черноморие и Черноморска Странджа. Предложих за заместващ и равен по правомощия член Илиян Янчев, кмет на Малко Търново - кмет с безспорен опит, а за друг член на съвета колегата Иван Гайков от Приморско.”
“Дадох си отвод като номиниран за член на Управителния съвет на Националното сдружение на общините защото не съм член на ПП ГЕРБ и нямам такива планове, а в категорията независим, подкрепям г-н Георги Димитров - кмет на община Карнобат, човек от който съм се учил в националната политика, кмет, който пръв протегна ръка на Царево при бедствието от миналата есен. Кандидатът пък от ПП ГЕРБ Димитър Николов, кмет на най-голямата община тук, натоварваме с отговорността да защитава общините от област Бургас” заяви Киров пред журналисти.