Сряда, 24 Апр 2024
    
Айтос

Айтоските гвардейци се срещнаха с посланика на Черна гора

  24.01.2024 10:43  
Айтоските гвардейци се срещнаха с посланика на Черна гора

Ще бъдат част от програмата „Младежите на България и Черна гора – мост за нови възможности“

VI Ученически гвардейски отряд при СУ "Христо Ботев", директорът на училището Пенка Кирязова и ръководителят на отряда Николай Матев се срещнаха с г-жа Йелена Филипович-Стоянов, изпълняваща длъжността посланик на Черна гора в България. Събитието се състоя в Регионална библиотека "Пейо Яворов", Бургас, специален гост беше Петя Петрова, началник на РУО – Бургас.

Срещата с Н. Пр. Йелена Филипович-Стоянов се осъществи по проекти на Асоциация “Докосни дъгата” и Сдружение “Младежки гвардейски отряди" с председател Денислава Ангелова. На младите гвардейци беше представена интересна инициатива – Менторска програма под надслов „Младежите на България и Черна гора – мост за нови възможности“.

Основната цел на Програмата е да вдъхновява и насърчава хилядите младежи, с които Асоциацията и Сдружението работят, чрез ежемесечни срещи с младите хора на България. Менторската програма предвижда още чрез видеовръзка на младежите да бъдат поставяни различни цели и задачи за самоусъвършенстване и придобиване на нови умения, които те да прилагат на практика.

По време на срещата гвардейците Самуил и Еда подробно представиха дейността на VI Ученически гвардейски отряд на айтоското училище.


Анкета

Мнения

Мнения
Пеевски с въпроси към Сарафов и службите за градинаря на Рашков
  24.01.2024 14:17      

Прокуратурата трябва да започне да съобщава какво прави. Нали има нов подход. Имахме мракобесен г