Сряда, 24 Апр 2024
    
Айтос

За първи път! Улиците имат имена, а домовете – номера, в трите най-големи села на община Айтос

  24.01.2024 10:36  
За първи път! Улиците имат имена, а домовете – номера, в трите най-големи села на община Айтос

Хаджер Мюмюнова от Карагеоргиево първа получи от кмета Васил Едрев новата си административна регистрация

 

 

 

Жителите на две от трите най-големи населени места в община Айтос, селата Карагеоргиево и Тополица, от 11 януари 2024 г. вече имат регистриран постоянен административен адрес. Местните хора се радват – за първи път се сдобиха с имена на улици и номера на входните врати на домовете си. Досега, за да кореспондираш с населението, адресът съдържаше единствено името на селото и на съответния негов жител. Сега всеки има административна самоличност и се чувства повече европеец.

Първият жител на с. Карагеоргиево, който получи новата административна регистрация  беше Хаджер Мюмюнова. Оказа се, че младата дама вече живее на ул. ПЕТНАДЕСЕТА, номера ще запазим в тайна. Новия документ за регистрация г-жа Мюмюнова получи лично от кмета Васил Едрев. Пред градоначалника тя разказа защо първа ще се възползва от новата административна услуга и каква е общата оценка на карагеоргиевци за административното нововъведение. "Срокът на личната ми карта изтече, исках да си направя нов документ за самоличност. Това съвпадна с регистрирането на новия ми административен адрес. Изключително много се радвам, тъй като това е голямо улеснение за мен, за жителите на Карагеоргиево, а предполагам – и за другите села. Особено, що се отнася до куриерските услуги, които ползваме. И не само. Досега, на пратките, писмата от институции, близки и т.н. се отбелязваше само името на селото и на получателя. За да ги получим, излизахме на центъра, или на друго посочено место, в близост до училище, читалище или друг обект в селото. Искам да благодаря на началника на отдел ГРАО Свобода Христозова и на нейния екип за добре свършената работа и за това, което направиха за нас", заяви Хаджер Мюмюнова, щастлива с документа за новия ѝ адрес. Стана ясно още, че и възрастните хора от фамилията на Хаджер не помнят в селото да е имало имена на улици, а по вратите – номера.

Хаджер Мюмюнова първа се възползва от новата административна услуга на Община Айтос

И в с. Тополица местните нямат спомен за административен адрес, в който да се посочва улица и номер. След десетилетия днес и те се сдобиха с гражданското си право да получават пратки и писма на точния адрес, в домовете си. Престои и жителите на село Мъглен да добият административна самоличност и персонално да се радват на вниманието на куриери и пощальони на своя си адрес в родното село.


Анкета

Мнения

Мнения
Пеевски с въпроси към Сарафов и службите за градинаря на Рашков
  24.01.2024 14:17      

Прокуратурата трябва да започне да съобщава какво прави. Нали има нов подход. Имахме мракобесен г