Петък, 19 Апр 2024
    
Бургас

Вижте кога се завръща студът

  19.01.2024 08:02  
Вижте  кога се завръща студът

Днес облачността ще се разкъса, над много райони и временно ще намалее до слънчево. Ще духа слаб до умерен запад-югозападен вятър. Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Максималните температури, в повечето места, ще бъдат между 12° и 17°, в София – около 12°. Вечерта от северозапад ще започне ново увеличение на облачността. Вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили и с него ще нахлува студен въздух. Ще завали дъжд, който през нощта срещу събота в Северна България и високите западни полета, ще премине в сняг и там ще има снежни виелици.

По Черноморието ще преобладава слънчево време. Ще духа умерен до силен югозападен вятър. Максималните температури ще са между 12° и 16°. Температурата на морската вода е 7°-9°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала, но с тенденция на отслабване.

Над планините ще има променлива облачност, почти без валежи. Ще духа умерен и силен западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 10°, на 2000 метра – около 3°.

В събота вятърът ще се ориентира от североизток и ще се усили. Студеният въздух ще обхване цялата страна. Ще бъде облачно, с валежи предимно от сняг; в Южна България преди обяд все още от дъжд, но със застудяването и там дъждът бързо ще преминава в сняг. Има повишена вероятност на места, главно в Предбалкана и в Югозападна България, количествата да са значителни, ще се образува и снежна покривка, в отделни райони достигаща 20-25 cm, в планините - до около 55 см. В Централна Северна и Североизточна България, както и по планинските проходи ще има условия за виелици и навявания. В много райони температурите ще са с обратен дневен ход: сутрешните между 1° и 6°, към 14 часа - вече между минус 4° и 1°. През нощта срещу неделя от север валежите ще започнат да отслабват и да спират, най-късно - сутринта в неделя - в Рило-Родопската област. Ще бъде студено, в източната половина от страната все още и ветровито.


Анкета

Мнения

Бургас Мнения
Кметът Димитър Николов за областния управител:  Ще помогне много, ако вместо да се оправдава, проверява и връща – да разреши един проблем
  18.01.2024 14:02      

„Аз съм работил с много областни управители от различни политически партии. Всеки се е опит