Четвъртък, 18 Апр 2024
    
Бургас Крими

Контрабандни „маркови“ облекла задържаха на Лесово

  18.01.2024 12:59  
Контрабандни „маркови“ облекла задържаха на Лесово

На Митнически пункт Лесово задържаха 3126 контрабандни текстилни изделия с обозначения на световни марки при проверка на товарен автомобил.

Камионът с чужда регистрация пристига на МП Лесово на входящо трасе в страната от Турция. Според представените документи от водача, турски гражданин с инициали N.C., той е превозвал картонени кутии и опаковки от Турция за Франция през България. По метода „анализ на риска“ товарният автомобил е селектиран за щателна митническа проверка, включително с рентгенова апаратура. В хода на контролните действия митническите инспектори установяват сред декларирания товар 90 колета, пълни с недекларирани „маркови“ облекла.

Иззети са общо 3126 недекларирани якета, анцузи, тениски, блузи, панталони и други текстилни изделия с лога на световноизвестни търговски марки. Според първоначалната експертиза от вещо лице, тяхната стойност възлиза на около 69 000 лева. По случая е образувано досъдебно производство за стокова контрабанда, което се провежда от разследващ митнически инспектор, под надзора на Окръжна прокуратура – Ямбол.


Анкета

Мнения

Мнения
Областният управител на Бургас: Не е имало искане теренът в \
  17.01.2024 12:02      

Не е имало искане от страна на Община Бургас теренът в квартал "Сарафово" да ѝ бъде пре