Петък, 19 Апр 2024
    
Спорт

Григор Димитров се класира за втория кръг на Australian Open

  16.01.2024 08:20  
Григор Димитров се класира за втория кръг на Australian Open

Българинът постигна обрат срещу унгарец

Григор Димитров преодоля първия кръг на Откритото първенство на Австралия при мъжете. Поставеният под номер 13 в схемата Димитров победи унгареца Мартон Фучович с 4:6, 6:3, 7:6(1), 6:2 в мач, продължил три часа и половина.

Във втория кръг в Мелбърн шампионът от Брисбън Григор Димитров ще се изправи срещу победителя от двойката Себастиан Офнер (Австрия) - Танаси Кокинакис (Австралия).

Това бе четвърта среща между Димитров и Фучович, а унгарският тенисист водеше с 2:1 успеха в досегашните три мача.

Двубоят не стартира добре на българина, който допусна пробив в първия гейм след непредизвикани грешки и слаб начален удар, и изостана с 0:2. Фучович отрази две точки за пробив на Григор Димитров и стигна до нов пробив срещу българина в седмия гейм, за да се откъсне с 5:2 в първия сет. Последва много оспорван осми гейм, в който Димитров отрази два сетбола и спечели подаването на противника при петата си точка за пробив, намалявайки изоставането си на 3:5, но в крайна сметка унгарецът стигна до успешното 6:4.

Григор Димитров пак изостана с пробив в началото на втория сет при 1:2, но бързо овладя колебанията, изравни и спечели четири поредни гейм, повеждайки с 5:2. Фучович намали за 3:5 преди българският тенисист да изиграе категоричен сервис гейм за край на втората част при 6:3 и изравняване на сетовете.

 

Третата част започна равностойно и при 2:2 Димитров стигна до четири точки да пробив, но унгарецът спечели подаването си за 3:2 и след това дръпна с 4:3. Григор Димитров все още изпитваше проблеми при втори сервис, но спаси две точки за пробив и изравни за 4:4. След спасена точка за пробив от Мартон Фучович и успешен сервис гейм за българина се стигна до поредно равенство 5:5 и впоследствие 6:6. Първата ракета на България бе категоричен в тайбрека, който започна с минипробив и завърши при първия си сетбол за 7:1 точки и обрат до 2-1 сета след продължилата час и 13 минути трета част.

Димитров спечели първия гейм в четвъртия сет, отразявайки точка за пробив за 70-ия в света Фучович. Българинът вече стоеше по-добре на корта и осъществи ключов пробив за аванс от 3:1, а с третия си пореден успешен гейм поведе с 4:1. Мартон Фучович намали, но последва гейм на 0 за Григор Димитров и преднина от 5:2, след това той реализира първия си мачбол при сервис на унгареца и триумфира в двубоя.


Анкета

Мнения

Бургас Мнения
Кметът Димитър Николов за областния управител:  Ще помогне много, ако вместо да се оправдава, проверява и връща – да разреши един проблем
  18.01.2024 14:02      

„Аз съм работил с много областни управители от различни политически партии. Всеки се е опит