Понеделник, 15 Апр 2024
    
Малко Търново

С над 3 милиона лева модернизират градската среда в Малко Търново

  15.01.2024 14:40  
С над 3 милиона лева модернизират градската среда в Малко Търново

Георги РУСИНОВ

 

С над 3 милиона лева предстои градската среда в Малко Търново да се модернизира. Това показа репортерска проверка на „Черноморски фар“. Общината е обявила обществена поръчка за целта, която трябва да се извърши, посредством възстановяване и подобряване на пътната и тротоарната настилка, с която ще се осигурят условия за безопасност на автомобилното и пешеходното движение, комфорт и добро отводняване на улиците.

„Предвидените строително-монтажни работи са  свързани с изпълнението на  одобрен инвестиционен проект за всеки обект, като се предвижда разваляне на съществуваща асфалтова настилка и полагане на трошен камък, разваляне на съществуващи бордюри и изграждане на нови бетонови бордюри, разваляне на съществуващ деформиран тротоар от бетонови плочи и изграждане на нов, фрезоване на съществуваща асфалтова настилка, полагане на плътен асфалтобетон за износващ пласт, полагане на неплътен  асфалтобетон  за долен пласт на покритието , отводняване и други строителни дейности“, се посочва в документацията по поръчката.

Обектите, които ще подлежат на ремонт са следните улици: „22 Октомври“, „България“, „Възраждане“, Георги Москов“, „Дико Джелебов“, „Константин Петканов“, „Панайот Волов“, „Паньо Ангелов“, „Петко Напетов“, „Христо Ботев“ и „Янко Карагяуров“.

Общата дължина на участъците от улиците, подлежащи на основен ремонт е 2216 метра.

Прогнозната стойност обявена от Община Малко Търново е в размер на 2 900 849,97 лева, без ДДС.


Анкета

Мнения

Мнения
Мустафа Карадайъ: От 1996 г. съм в ДПС - натрупах умора и искам да дам шанс на новото поколение политици
  14.01.2024 12:07      

Оставката ми не беше лесно решение. Два мандата бях председател, преди това два мандата бях секре