Вторник, 16 Апр 2024
    
Несебър

Кой прави най-добрата домашна наденица-Празникът на деликатеса в Кошарица дава отговор

  14.01.2024 18:06  
Кой прави най-добрата домашна наденица-Празникът на деликатеса в Кошарица дава отговор

За тринадесети път в Кошарица бе отбелязан  Празникът на домашната наденица.
Събитието се организира и провежда с подкрепата на Община Несебър. 
Проявата, която е  намерила своето място в културния календар на общината и всяка година придобива все по- голяма популярност, отново привлече много посетители, дошли да се повеселят, да вкусят от домашно приготвените месни деликатеси и да приветстват победителите в традиционния конкурс за най-вкусен домашния суджук.


Специално подбраното тричленно жури, след внимателна дегустация на продукцията на участниците в конкурса за най-вкусно домашно мезе, обяви имената на майсторите: първи –Ангел Стойчев; Мехмед Лятиф –втори и Борислава Анчева – трета.


Победителите получиха грамоти за доказано майсторство в кулинарното изкуство от кмета на Кошарица Валентин Станчев. Всички, уважили празника в Кошарица, имаха възможността да се насладят на прясно изпечена наденица и чаша червено вино. За празничното настроение на присъстващите се погрижиха Танцовият състав и ПГ „Магия“ към местното читалище „Светлина – 1928“,  Хор за гръцки песни „Месамбрия“ и ТС „Месамбрия“ към НЧ „Яна Лъскова-1905“- Несебър, група „Морски бриз“ към Пенсионерски клуб в Несебър-Нова част,  Група за автентичен фолклор и танцов състав към читалището в Китен и Женска и мъжка фолклорни групи към читалището в Казичене и др.


Празникът на домашната наденица е една от традиционните за общината  прояви, даващи  възможност на хората да общуват, да се веселят, да се сближават и да обменят кулинарни рецепти в духа на народните традиции.


Анкета

Мнения

Мнения
Мустафа Карадайъ: От 1996 г. съм в ДПС - натрупах умора и искам да дам шанс на новото поколение политици
  14.01.2024 12:07      

Оставката ми не беше лесно решение. Два мандата бях председател, преди това два мандата бях секре