Неделя, 07 Апр 2024
    
Любопитно

Необичайно високи температури днес

  06.01.2024 09:21  
Необичайно високи температури днес

След Ивановден - захлаждане със сняг и студ

 

На Богоявление облачността над страната ще е променлива с тенденция в хода на деня да се увеличава. Температурите в топлите часове отново ще са нетипично високи за януари - в интервала от 12 до 17 градуса.

Късно следобед ще започнат валежи - първо в Родопите, през нощта и в неделя - на много места в страната, в областите на Югоизток - с възможна гръмотевична активност. Ще вали дъжд, високо в планините на Югозапад - сняг. Дневните температури ще са почти в същия диапазон, по-ниски на запад и по-високи на изток. Валежният период ще е съпроводен от силни южни ветрове, с особено мощни пориви в източната половина на страната - до 80-90 километра в час.

Валежите ще продължат и в понеделник, но с понижаването на температурите в планините, в Предбалкана, по някои високи полета на Западна България и в Североизтока дъждът ще преминава в сняг.

Рязко ще захладнее и във вторник през деня температурите ще се колебаят около нулата. Денят ще е със слаби валежи от сняг в Северна и Западна България.

От сряда нататък валежи не се очакват, но ще остане студено. Призори температурите в сряда и четвъртък ще са до -8, -10 градуса в обичайно студените точки на страната. Дневните стойности ще са около нулата. Текущият студен период ще обхване дните около средата на януари.

Източник: Нова ТВ


Анкета

Мнения

Мнения Общество
Борисов: Ротация ще има, това е технологичен процес
  06.01.2024 10:32      

Това заяви лидерът на ГЕРБ   Възприели сме принципа, по кой