Неделя, 31 Мар 2024
    
Любопитно

Мъгливо време в новогодишната нощ

  31.12.2023 09:17  
Мъгливо време в новогодишната нощ

Очаква се осезаемо застудяване след Ивановден

 

Последният ден на годината ще е с условия за понижена видимост призори. През деня ще е преобладаващо слънчево над Северна България, докато над южната половина на страната слънцето ще се показва през филтъра на рехава облачност. Температурите в топлите часове ще останат с леки колебания в същия диапазон - следобед между 8 и 13-14 градуса.
В новогодишната нощ температурите ще са от 3 до 8 градусa, предаде Нова ТВ. В много райони ще се образуват мъгли - най-вече по поречието на Дунав, в югоизтока и около крайбрежието. Обичайно при такива обстановки в ниския атмосферен слой на градските котловини ще се натрупват замърсители.

На 1 януари - мъгли призори, с повече слънце около обяд и в ранния следобед. По-късно - променлива облачност, по-плътна в западната половина на страната. Дневни температури - в интервала 8-13 градуса, по-ниски в мъгливите райони.

На 2 и 3 януари ще преминат бързи атмосферни смущения с краткотрайни валежи от дъжд със снеговалеж в по-високите масиви на югозапад. По-съществена валежна обстановка ще има около Ивановден с преминаването на средиземноморски циклон. Валежите ще са от дъжд и сняг. Температурите ще се повишат след това и към 4-5 януари ще измерим до 15-16 градуса. Първото за новата година по-сериозно застудяване ще настъпи около 10 януари с нахлуването на арктически въздух към Балканите. Възможно е в сутрешните часове температурите да паднат до минус 8 - минус 9 градуса, а дневните да се задържат с отрицателни стойности.


Анкета

Мнения

Мнения
Борисов за Шенген: Докато всичко не е договорено, нищо не е договорено
  29.12.2023 12:29      

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира темата с приемането на България в Шенген по въздух и вода