Събота, 30 Мар 2024
    
Любопитно

Математика на щастието: Прогнозите за 2024 година

  30.12.2023 09:23  
Математика на щастието: Прогнозите за 2024 година

Ако човек иска да е успешен, трябва да учи математика, според Николай Витанов и Лъчезар Томов

 

Най-големият ми личен успех е, когато публикуваха математическата ми теория за разпространение на новините. Това беше голям успех, каза в предаването „Събуди се” математикът проф. Николай Витанов.

Според него трудността за учениците по математика е заради това, че не са добре подготвени. „Те получават знанията си от много повече източници, а когато човек трябва да получава знания от много източници обикновено не успява да получи достатъчно”, добави той.

По думите му, ако човек иска да е успешен трябва да учи математика. „Хората, които могат да си правят сметката винаги успяват”, подчерта Витанов.

"В нашата система още през 1974 година в доклад са описани всички проблеми. Още от тогава става ясно, че има липса на повторения и упражнения при учениците в час. Искаме твърде много да преподадем на децата като материал, а малко се развива като умения", добави математикът гл. асистент д-р Лъчезар Томов .

„Математиката е средство за разсъждения и начин да видите света. Човек трябва да учи, за да се наслади на чудесата на света. Математиката е важна, за да разберем сложността на заобиклящата ни среда”, каза още той.

По думите му едно от най-важните неща за него през тази година е, че е успял да запази и съхрани живота и здравето на неговата баба и да помогна за здравето на други негови роднини. "Оцеляването и спасяването на тези хора е най-добрият ми успех", добави Томов.


Анкета

Мнения

Мнения
Борисов за Шенген: Докато всичко не е договорено, нищо не е договорено
  29.12.2023 12:29      

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира темата с приемането на България в Шенген по въздух и вода