Събота, 30 Мар 2024
    
Царево

В Царево: Без заря за Нова година, средствата се насочват за добри каузи

  30.12.2023 18:20  
В Царево: Без заря за Нова година, средствата се насочват за добри каузи

Уважаеми жители и гости на община Царево, информираме ви, че общинска администрация няма да организира заря в навечерието и за посрещането на нова година. Това съобщиха от администрацията на кмета Марин Киров.

"На първо място вярваме, че отбелязахме по един изключително красив начин всички декемврийски празници и Рождество Христово, с много уют и настроение.

На следващо място споделяме виждането, че зарята и пиротехническите средства са вредни за животните, а могат да са опасни и за хората.

Не на последно място – разходите за организиране на заря са в сериозен размер, считаме за редно да бъдат изразходвани за друга кауза – помощ на хора в нужда, ремонт на общински жилища, за общински приют за бездомни животни или друг смислен проект като облагородяване на пространството около детската градина в гр. Ахтопол например.

Призоваваме всички, които са решили да се забавляват със заря или пиротехнически средства, да бъдат внимателни към природата, животните и към себе си и своите близки", се посочва още в съобщението.


Анкета

Мнения

Мнения
Борисов за Шенген: Докато всичко не е договорено, нищо не е договорено
  29.12.2023 12:29      

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира темата с приемането на България в Шенген по въздух и вода