Четвъртък, 28 Мар 2024
    
Бизнес Общество

Българинът е готов да отдели до 25 лв. на седмица за алкохол

  27.12.2023 16:20  
Българинът е готов да отдели до 25 лв. на седмица за алкохол

Българинът е готов да отдели до 25 лв. на седмица за алкохол. Това показва проучване на агенция „ВН Маркет Рисърч”. Изследването е направено сред 1036 респондента за втора поредна година.  

„Нашият народ лекува всичко с ракия – или мажеш, или пиеш. Българският консуматор употребява спиртни напитки наравно с вино и бира”, обясни в ефира на „Здравей, България” Ралица Скорчева, председател на Асоциацията на производителите, вносителите и търговците на спиртни напитки.

Анасоновите напитки стават все по-популярни в сравнение с водката и уискито. Проучването показва още, че все по-често купуваме ракия, вместо да пием домашна. Добър показател, е че 64% от младежите на възраст 18-24 споделят, че не консумират алкохол всеки ден.

Това е свързано с желанието на млади българи да водят по-здравословен начин на живот, смята Скорчева. 12% от всички респонденти пият повече от 100 мл. всеки ден. Изборът на напитка се определя от това в каква кампания сме. Според изследването българите не обичат да пият сами.

Проучването е на агенция „ВН Маркет Рисърч” (VN Market Research). Изследването е направено сред 1036 респондента за втора поредна година.  


Анкета

Мнения

Бургас Мнения Общество
Бойчо Янев, ръководител на ФТА „Лазур“: Танците са едновременно полет, но и пристан
  26.12.2023 16:00      

Бойчо Янев е роден в село Вълчаново, област Бургас. Завършва българска хореография в