Петък, 15 Мар 2024
    
Несебър

Нови дървета ще красят несебърската улица „Л. Каравелов“

  15.12.2023 15:20  
Нови дървета ще красят несебърската улица „Л. Каравелов“

Община Несебър започна засаждането  на нова дървесна растителност по ул.“ Л.Каравелов“  от вътрешната страна на училищния двор. Дърветата са от вида Platanus orientalis – източен чинар, и са с височина около 6 м и обиколка на стъблото 18-20 см. Засадени са първите 4 бр. и предстои засаждането на още 6 броя.

Разположението на растенията е съобразено със спецификата на вида, който е характерен с масивно стъбло и широка корона. Новите дървета са сравнително зрели и за тях ще се полагат специални грижи. Засаждането им  цели основно да заменят възрастните растения от същия вид, които са разположени по тротоара на ул. „Л. Каравелов“ и са дотолкова масивни, че правят придвижването по него невъзможно. Отстраняването на тези дървета вече започна, като протича по предварително изготвен план. Новите растения, както и засятите преди това,  напълно ще компенсират премахнатите и  ще създадат зелена стена от вътрешната страна на училищния двор.

С отстраняването на чинарите от тротоарните пространства по ул. „Л. Каравелов“ от страната на училището,   между пресечките със улиците  „Зорница и „Хр. Ботев“, общината изпълнява основна своя  функция-да гарантира придвижването на гражданите  чрез  оформяне на предвидени за това пространства и създаване на организация на движение, която да носи сигурност на всички участници в трафика – пешеходци и автомобилисти. Чрез освобождаване на тротоара, общината цели да осигури  безопасно пространство   за ученици, родители с детски колички и хора в инвалидни колички, които към момента  са принудени да  се движат по уличното платно.


Анкета

Мнения

Бизнес Мнения
Кметът Николов за исканото повишаване на такса битови отпадъци:  Това е цената на услугата
  14.12.2023 13:22      

Дона МИТЕВА Това е цената на услугата, а съпротива винаги е имало. Така кметът  Дими