Вторник, 20 Фев 2024
    
Бизнес

Може ли да се очаква поевтиняване на горивата

  10.12.2023 08:45  
Може ли да се очаква поевтиняване на горивата

Къде у нас бензинът и дизелът се продават най-скъпо?

 

През последните дни собственици на бензиностанции прогнозираха спад на цените, с оглед на поевтиняването на петрола на световните пазари.

Високите цени на горивата ни карат все по-често да поглеждаме към табелите на бензиностанциите, преди да заредим автомобила си, предаде Нова ТВ. А въпреки че статистиката показва, че петролът на световните пазари поевтинява, забелязваме, че цените у нас някак си странно се задържат. На този фон, прави впечатление и сериозна разлика между някои бензиностанции. Но какво мислят хората за цените на горивата, както и къде бензинът и дизелът се продават най-скъпо?

В морската столица цените на горивата са приблизително колкото средните за страната. Откриваме бензина на цена от 2,71 лв. , а дизела за 2,76 лв. Тръгваме на север, за да проверим каква е ситуацията с горивата и вървят ли цените нагоре. На 70 километра на север влизаме в Каварна. Тук веднага прави впечатление, че цените на горивата са с 8 стотинки нагоре. Хората в Каварна също го забелязват, но са се примирили.

Всъщност и колкото по на север вървим, толкова по-скъпи стават горивата. На входа на Шабла веднага забелязваме още по-осезаема разлика. Литър от масовия бензин струва 2,94 лв., а дизелът  2,98 лв. Наша справка показва, че освен в Североизточна България, Шабла е и градът с най-високи цени на горивата у нас.


Анкета

Мнения

Бургас Мнения
Николай Николаев, директор на РПЗСБ – Бургас:  Трудно можем да стигнем до горящ апартамент или кола заради паркирали автомобили
  19.02.2024 17:13      

Силвия Шатърова Всяко разширение на синята и зелена зона става със съгласуване с нас. За