Четвъртък, 07 Мар 2024
    
Бургас

За седма година: Областна администрация организира „Елха на доброто“

  07.12.2023 16:09  
За седма година: Областна администрация организира „Елха на доброто“

В навечерието на Коледните и Новогодишни празници в Областна администрация Бургас се организира благотворителна инициатива „Елха на доброто“, която се утвърди през годините като много добра традиция на доброта и грижа към децата в риск  и  техните семейства. Патрон на дарителската кампания е г-н Пламен Янев - областен управител и председател на Областния координационен механизъм за деинституционализация на деца.

      Тази година целево ще бъдат подпомогнати над 100 деца, настанени в приемни семейства и деца  в риск от  общините в Бургаска област, с които работи регионалният координатор на Надежда и домове за децата през годината. 

Желаещите да подкрепят инициативата могат да направят това в периода от 07 до 22 декември, като оставят даренията си около празнично украсената елха в сградата на Областна администрация Бургас на ул. „Цар Петър“ №1 всеки работен ден. Организаторите се обръщат с молба към дарителите пакетите да съдържат информация от кого е дарението, за съдържанието, дали е предназначено за момче или момиче, ако са дрешки или играчки, както и за каква възраст деца са предназначени сложените в пакета предмети или продукти.

Разпределението и раздаването на благотворителните пакети до нуждаещите се деца и техните семейства ще се извърши от членовете на Областния координационен механизъм чрез социалните услуги и институции в областта.

Предварително благодарим на хората с добри и щедри сърца, които ще се включат в благотворителната инициатива и ще зарадват десетки деца от социално слаби семействата. Нека и тази година доставим радост и изпълним коледното чудо за тези семейства .

Благотворителната кампания, която се организира от Областния координационен механизъм по деинституциаонализация на деца  се провежда за седма поредна година в Бургаска област.


Анкета

Мнения

Бургас Мнения
Димитър Николов: Нека Никулден да укрепва вярата ни в доброто
  06.12.2023 11:04      

Кметът Димитър Николов отправя поздрав към всички бургазлии и приятели на морския град по повод Н