Сряда, 06 Мар 2024
    
Бургас

Нургюл Салимова стана Бург на годината

  06.12.2023 14:59  
Нургюл Салимова стана Бург на годината

Дона МИТЕВА

„Бург на годината“, наградата, която се връчва за 23 година, учредена от радио "Mixx"отиде при шахматистката Нургюл Салимова. Призът и статуетката получи, нейният  треньор Живко Жеков. Той бе категоричен, че успехите на талантливото момиче ще продължат да се множат, а от там и да се разнася славата на страната ни.

Конкуренти за приза бяха - борецът Едмонд Назарян,  който също не присъства, а бе представляван от баща си Армен Назарян. Актрисата Аглика Бояджиева, която благодари за оказаната чест и подчерта, че Бургас е градът на талантите. От името на хор „Милка Стоева“, който също бе сред номинираните почетните награди получи Светла Стоева, която пожела на младите таланти да имат тяхното дълголетие. „Нека 75 години имате успехи и да разнасят славата на Бургас“, каза тя.

Христиан Драганов, Калоян Велинов, Мартин Челебиев и Петър Тодоров. - за сребърния медал от Европейското по спортна акробатика  - за устрема им да покоряват върхове в спорта. Това са момчетата, които получиха приза Бург на годината, в категория младежи. Тяхна конкуренция бяха момичето, което победи много момчета – Пламена Георгиева. Тя  счупи всички стереотипи - първата и единствена жена, победила в изцяло мъжко състезание по брейк. И Тодор Вълев, възпитаник на Немската гимназия -  носител на пет световни купи по кикбокс. През последните 2 години е безапелационен шампион на България.

Номинираните получиха грамота и специален ангелски колаж.


Анкета

Мнения

Бизнес Мнения
Икономист: Купувач на активите на „Лукойл” у нас ще бъде азерската СОКАР
  05.12.2023 20:39      

Икономистът Евгений Кънев очаква купувач на активите на „Лукойл” у нас да бъде азерск