Сряда, 06 Мар 2024
    
Мнения Общество

Делян Пеевски: Пълна подкрепа за „Пирогов“, партиите да не кадруват в болниците

  05.12.2023 16:52  
Делян Пеевски: Пълна подкрепа за „Пирогов“,  партиите да не кадруват в болниците

"Заявяваме своята пълна подкрепа за „Пирогов"! Призоваваме партиите и шефовете на кабинети да се оттеглят от намеса в здравния сектор и кадруване в болниците заради лични свои интереси", това заяви председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски в своя позиция в сайта на партията.

"ДПС ще предложи на партньорите в евроатлантическото мнозинство, Народното събрание да вземе спешно решение, с което да задължи МС за незабавно и ускорено изграждане на Националната детска болница, като реализира проекта съвместно с обществените организации, ангажирани с темата", каза Пеевски.

"За "Лукойл" вече разговарях с Делян Добрев от ГЕРБ и го подкрепям напълно за това, което смята да предложи - дерогацията за "Лукойл" да бъде прекратена от 1 януари 2024 г. Очаквам той да продължи разговорите с лидерите за постигане на парламентарна евроатлантическа подкрепа", посочи още той. 

По-рано днес изпълнителният директор на "Пирогов" д-р Валентин Димитров бе освободен от поста си. 

Проверка в Търговския регистър показа, че като представител на държавата в Съвета на директорите е вписан доц. Константин Димов. Решението на министър Хинков за вписване на доц. Димов е от края на ноември. Той поема функциите на временно изпълняващ длъжността директор на болницата до провеждането на конкурс.


Анкета

Мнения

Бизнес Мнения
Икономист: Купувач на активите на „Лукойл” у нас ще бъде азерската СОКАР
  05.12.2023 20:39      

Икономистът Евгений Кънев очаква купувач на активите на „Лукойл” у нас да бъде азерск