Понеделник, 04 Мар 2024
    
Бургас

Въздействие и устойчивост споделя ПГЕЕ „Константин Фотинов“, Бургас

  04.12.2023 10:28  
Въздействие и устойчивост споделя ПГЕЕ „Константин Фотинов“, Бургас

На 22.11.2023г. в навечерието на честването на патронния празник на Професионална гимназия по електротехника и електроника „Константин Фотинов“ в Културен център „Морско казино“ се проведе мероприятие по разпространение на резултатите към проект „Обучение без граници – светът е роботика”, № 2022-1-BG01-KA122-VET-00073170. Проектът е по програма „Eразъм+“, Ключова дейност 1, сектор „Професионално образование и обучение“.

Гости на мероприятието бяха ръководството на СУ „Иван Вазов“ и учители, преподаватели от БСУ, родители, приятели и много граждани. Раздадени бяха тефтери, тениски и брошурки на всички гости. Възпитаници на гимназията проведоха двуседмична практика в Калошимейн, Унгария. За втори пореден проект гимназията си партнира с „Асоциация за студенти и младежи“ KDIE в Kállósemjén“, Унгария. Двадесет ученици от X и XI клас работиха с лего роботи, програмираха и управляваха устройствата, сглобени лично от тях. След кратко въведение и обзор на дейностите от госпожа Евелина Ганчева, координатор по проекта, ползвателите представиха филм относно проведената мобилност. В него видяхме кадри от обучението по роботика, дейностите през свободното време и културната програма, усетихме атмосферата и чувствата на всеки един от тях. Младежите споделиха своите впечатления от проведената практика, работата по програмиране на роботи, участието в разнообразни спортни дейности, като от турнири по волейбол, стреляне с лъкове и светещи мечове, включване в картинг, разходки с велосипеди. Всички се гордеят, че са подобрили знанията си в областта на роботиката, повишили са своите чуждоезикови компетенции и социални умения. Завинаги ще запазят в сърцата си приятелствата с унгарските младежи и доброволци от Турция и Косово. В залата присъстваха и двама млади учители в гимназията, които бяха ползватели по проект „Ела с нас в робоклас“ през 2019 г. със същия партньор. Госпожа Павлина Градишка пожела на ползвателите да се гордеят с успехите, знанията и уменият, придобити с ученето и да продължават да градят своето бъдеще и бъдещето на училището, а училището да работи успешно по нови проекти по програма „ЕРАЗЪМ+“. Тържествено бяха връчени сертификатите на ползвателите по проекта.

Тази публикация е финансирана от Европейски съюз чрез европейски средства по програма „Еразъм+“ и отговорност носи единствено Професионална гимназия по електротехника и електроника „Константин Фотинов“, гр. Бургас.

 


Анкета

Мнения

Мнения Общество
Делян Пеевски: Ветото на Радев за БТР-ите е срам
  04.12.2023 12:48      

Решението на президента Радев да наложи вето върху предоставянето на бронирана техника за Украйна