Четвъртък, 22 Фев 2024
    
Бургас

Възпитаниците на бургаския държавен университет получиха своите дипломи /СНИМКИ/

  23.11.2023 12:46  
Възпитаниците на бургаския държавен университет получиха своите дипломи /СНИМКИ/

Дона МИТЕВА

“Ние, възпитаниците на университет „Проф. д-р Асен Златаров“, в деня на своето дипломиране  тържествено се заклеваме да пазим доброто име на своя университет…“ - 655 души изрекоха своята клетва на специалната церемония по дипломирането. Тя  бе прочетена от отличника Виктор Русев, който завършва „Химично инженерство“.

Допълнителна  клетва  положиха и дипломиращите се от медицинските специалности. Тя бе прочетена от Владимира Маджурова.

В своето слово ректорът на държавния бургаски университет поф.  д-р Христо Бозов не пропусна да спомене и стрестестът, който  студенти и преподаватели преживяха по време на ковид кризата. „Всички заедно преодоляхме трудностите. Вземахме отговорни решения, имаше споделени усилия. Свидетели сме на вашето развитие“. Той им пожела: „Изправяйте се пред нови предизвикателства, продължавайте да трупате знания. Бъдете последователни и продължавайте да инвестирате в себе си“.

Поздравленията на кмета Димитър Николов бяха поднесени от зам.-кмета по образование Михаил Ненов, който им пожела: „Бъдете разумни, но и смели, бъдете напористи, но и търпеливи“. Зам.областният управител Павлин Иванов, поднесе поздравите на  областния управител Пламен Янев.

След като получи дипломата си Виктор Русев  сподели : Тази диплома ми дава най-вече смелост и увереност. Надявам се да я използвам следващите години и да се реализирам още повече, отколкото в момента. Моята реализация ще е твърдо в България и в Бургас. Вярвам, че всеки може да е успешен дори и в едно населено място, което според световните мащаби е малко. Не вярвам в това, че трябва да ходим в чужбина, за да успеем. Аз мисля, че ще успея и тук“, категоричен е младежът. Той вече работи като софтуерен разработчик. По негови думи материята е свързана и с химията, която завършва, тъй като се отнася до моделиране на психологични модели.

Тържеството бе уважено от много  гости на абсолвентите и официални лица, сред които и бивши ректори на Университет „Проф. д-р Асен Златаров“.


Анкета

Мнения

Мнения
Делян Пеевски: България трябва да има протонен център за лечение на онкоболни
  20.11.2023 17:10      

За незабавно включване в Закона за държавния бюджет на проекта за изграждането на първия на Балка