Четвъртък, 18 Яну 2024
    
ИЗБОРИ 2023

Константин Бачийски и екипът му представиха своите смели идеи за развитие на Бургас

  19.10.2023 14:50  
Константин Бачийски и екипът му представиха своите смели идеи за развитие на Бургас

Стотици гости в Конгресния център се увериха, че бялата риза е символ на характер

 

Свързаност и интеграция със света по въздух, море и суша са сред основните компоненти в цялостната концепция за стратегическо развитие на община Бургас в следващите четири години, по-известна като „Планът Бачийски“.

Тя беше представена в Конгресния център в Бургас пред жители на общината и симпатизанти на кандидата за кмет на община Бургас – Константин Бачийски и неговия екип от кандидати за общински съветници явяващи се с номер 3 в бюлетината.

В събитието взеха участие представители на бизнеса, социални, здравни и граждански организации и общественици, събрани под общата кауза „Да съживим Бургас!“.

По време на форума Константин Бачийски доказа не само, че по всеки един от компонентите вече има успешни действия по реализация на неговия план, но и логичната връзка между всеки един тях като единствен отговор на дългогодишния проблем със слабата икономика на Бургас дължаща се на - липсата на сериозни инвеститори, които да разкриват нови работни местна и ниското заплащане на труда.

„За да съживим икономиката на Бургас, са нужни, както сериозни инвеститори, така и инфраструктура, свързваща ни със страната и със света. Преди години предложението ми за Фонд за стимулиране на полетите от и за Бургас беше „задушено“ и реших, че можем да възстановим летателните възможности на пистите в бившата авиобаза в Равнец. За последните няколко години се наложи няколко пъти да спасявам пистите от унищожаване от сегашната местна власт. Лично се заех и подготвих документацията за лицензиране на Равнец като международно летище за генерални товари. Превръщането на бившата военна авиобаза в индустриален център с безмитна зона и собствено карго летище е най-добрата алтернатива за развитие на Бургас. Потенциалът на този проект е за разкриване на 8000 нови работни места, докато предложението на отиващия се кмет Димитър Николов беше тук да се направи фотоволтаичен парк и да се разкрият 40 работни позиции, половината, от които за миячи на соларни панели. Възпротивих се срещу проекта на администрацията, защото за мен е важно добавената стойност от проекта да влиза не само в джоба на един инвеститор, а да влиза в 8000 хиляди домакинства от Бургас и региона. Отделно за да използваме максимално преимуществата на Бургас, е нужна и връзка с Истанбул. Според икономическите критерии, в света има само 28 града, чието развитие оказва влияние върху развитието на световната икономика. В радиус от 2000км около България има само един от тях. Това е Истанбул, който е разположен само на 180км по права линия от Бургас и ние трябва да се възползваме от тази близост.

Затова четири-лентовият път до Малко Търново е толкова важен. Тази връзка ще бъде и пълноценен коридор Север – Юг по оста Истанбул, Бургас, Варна, Констанца, Прибалтика в посока Север. Напредъкът ми в тази посока е подписаното вече споразумение, което е базова крачка за към изграждането на скоростната връзка, заедно с разширението на ГКПП Малко Търново и изграждането на нов граничен пункт до Резово “, разясни Бачийски. 

По време на форума, той съобщи и за поредната си победа и напредък по „Планът Бачийски“, свързана с един от най-важните компоненти в него, Пристанище Бургас.

„Преди дни държавата доказа икономическата логика в моя план.   „Пристанищна инфраструктура“ отвори поръчка за 6.4 млн. лв. за обновяване на 11-то корабно място. Там ще се обработват Ро-Ро  /предназначени за превоз на транспортни средства/ и Ро-Ла товари. Ефектът от работещи по предназначение корабни места пред проект на досегашния кмет за градинки, кафенета и ресторанти на пристанището, се измерва в разлика от милиони левове. Представете си, колко работни места се разкриват около развитието на пристанището. Не само в Бургас, но и в региона. И един кмет би трябвало да е сляп, за да не види разликата между двете. Време е да признаем, че няма как ресторантите да заменят корабите в пристанището и това да доведе до сериозен икономически растеж. В исторически план градът се е разраствал покрай развитието на пристанището “, каза още Константин Бачийски.

Сред гостите, дошли да го подкрепят, се оказаха бургазлии, избрали да се завърнат в родния си град, именно заради доверието във визионерските му решения и отдадените му усилия през последните 12 години в полза на гражданите.

„Той не е правил само дарения за бургаското здравеопазване, осигурявал е обзавеждане и оборудване на отделения“. „Спестил е близо 50 млн. лв. от такси за местния бизнес към днешна дата, противопоставяйки се на общинските решения в ущърб на гражданите“. „Направи много за да се изгради единственият в региона Център за превенция срещу насилието“... бяха част от споделените истории по време на събитието.

Зад работата му през последните дванайсет години обаче стои и силен екип от личности, доказали, че работят в полза на обществото, заразени от примера на Бачийски – кандидатите за общински съветници от ПП Средна Европейска Класа.

„Това са хора, които не се огъват при натиск, не се предават и не се продават. С тях се борим рамо до рамо срещу корупцията и в защита на обществения интерес. Горд съм, че са част от листата и всеки един тях може да се похвали, както с професионална експертиза, така и със спечелена битка за хората на Бургас“, каза още кандидатът за кмет. И представи своите 51 съмишленици, показващи, че бялата риза не е моден феномен, а символ на смел характер. 

„Да виждам как Бургас от град с живот се превръща във витрина, в която все по-малко хора намират смисъл да останат, е това, което през тези години не ми е давало сън. Бургас не спи зимен сън. Той спи през пролетта, през есента и през зимата. Приспиват го, докато го ограбват. Всички ние с кандидатите за общински съветници от ПП Средна европейска класа, сме посветили съзнателният си живот на нашия град и не само няма да допуснем той да бъде „изцеден“ до последната капка живот, но ще покажем на съгражданите си, колко са били ощетени през тези 16 години, като работим за Бургас с реалните му ресурси. И това ще се усети от хората много скоро. Нека не си отваряме очите след още 4 години само за да видим последствията. А да сме будни днес и да гласуваме за истината, за да видим утре съживен Бургас“, призова Константин Бачийски.


Анкета

Мнения

ИЗБОРИ 2023 Мнения