Събота, 09 Дек 2023
    
Бургас ИЗБОРИ 2023

„Левицата“ влиза в битката за вота с ясна цел – балотаж и силна група в местния парламент

  26.09.2023 11:18  
„Левицата“ влиза в битката за вота с ясна цел – балотаж и силна група в местния парламент

Георги РУСИНОВ

 

Коалиция „Левицата“ влиза в битката за вота на бургазлии с ясна цел – минимум балотаж и силна група в местния парламент. Това обяви водачът на листата и кандидат за кмет Живко Табаков след днешната регистрация за вота.

„От тук нататък мога да кажа, че ще сбъднем всички страхове на нашите колеги, които ще се регистрират на тези избори. Единият вече е факт – Бургас има голямо обединение от различни личности. Второто, което е че ГЕРБ няма да имат мнозинство в този Общински съвет и третото е, че Димитър Николов ще отиде на балотаж. Много партии са дали политическа заявка, но няма да получат подкрепата, която очакват. Чакахме да видим какви ще са посланията на другите колеги кандидати за кметове, дали ще има обединение и дали ще се говори за Бургас. Повечето от тях са изпаднали в нелегалност. Не знаем още дали Димитър Николов ще е кандидат за кмет, защото ГЕРБ са регистрирали само листата си досега. Това, което наблюдаваме от вчера е, че разединението в „Промяната“ продължава. Времето, което трябваше ние да използваме за обединение отмина“, посочи Табаков.

Той изрази увереност с така подредената листа за силен резултат на изборите.

„Тя е пълна листа и е направена след огромен подбор. Решихме в нея да влязат експерти по няколко линии и това ще е мотото на нашата кампания. Заложили сме на хора на образованието, икономисти и предприемачи, туризма. Той е един от фундаментално важните въпроси, по които сме работили. В листата са влезли и хора от малките населени места. В края на мандата, всички колеги, които си приписват услуги искам да ги попитам какво се случи в малките населени места и защо на прага на изборите има толкова много протести. В нашата листа влизат и хора с доказан политически опит. Това са Костадин Андонов, Мария Табакова и Стоян Коларов. Това са бивши общински съветници, които смятаме, че с техния политически и административен опит ще допринесат за успешната работа на групата ни в Общинския съвет. Заложили сме още на иконописецът Тошко Вачев, Габриела Богданова, която е предприемач, Васил Трифонов, който е един от младите работодатели“, добави той.

Вторият в листата е бургаският адвокат Георги Сталев.

„Радвам се, че всички участници в листата успяхме да загърбим дребно партийните си различия и да се явим обединени заедно с една единствена кауза – Бургас. Листата, която представяме на бургазлии е доста хомогенна и с доказани специалисти в своята област. Големият обединител в случая е Живко Табаков, който е нашият кандидат за кмет и който има добра визия за развитие на града“, каза той.

Табаков посочи още, че коалицията е взела решение да се придържа към програмата за управление на града, която е изграждана във времето назад.

„Анализирали сме това, което не е постигнато и със сигурност сме го надградили. Бургас трябва да върви по тази линия – да се развива икономически, туристически и град, който да е привлекателен за младите хора. Това минава през определени политики и баланс в Общинския съвет. Аз съм твърд противник общинските съветници да получават такива високи възнаграждения. Ще направим много различна и истинска кампания“, уточни лидерът.

Според кандидат-кметът те ще са едно от определящите мнозинства в Общински съвет след изборите.

„Следейки кандидатите в останалите листи се чувствам омерзен, че имаше в тези 4 години много общински съветници, които бяха използвани. Именно тези на ГЕРБ, които бяха млади и неопитни. Призовавам ги да не подкрепят ГЕРБ. Свидетел съм как 2019-а голяма част от тези, които си късаха ризите не бяха включени в листата им. Това се случва и през 2023-а. Това са експерти и хора, които познавам. Искам да ви кажа, че голяма част от кандидатите на другите листи биват прекалено наивно мотивирани от техните водачи. На тях гледат не като експертиза, а като донори на гласове. Сигурен съм, че на 29-и, както винаги Живко Табаков е успявал, така и екипът на „Левицата“ ще успее и ще имаме достойно представителство в Общински съвет“, завърши той.

Ето и цялата листа:

Живко Табаков – експерт в туризма (кандидат за кмет на Бургас);
Георги Сталев – адвокат;
Костадин Андонов – търговец;
Юлияна Мръчкова – икономист, инженер-химик, биотехнолог;
Николай Стоилов – юрист;
Даниел Иванов – финансист;
Женя Илиева – експерт в туризма;
Стоян Коларов – икономист;
Боряна Тодорова – хотелиер;
Георги Рахнев – икономист;
Людмил Илиев – ветеринарен лекар;
доц. д-р Камен Сейменлийски – преподавател в БСУ;
Гергана Георгиева – счетоводител;
Николай Тодоров – финансист;
Мария Лазева – медицинска сестра;
Димитрина Петрова – еколог;
Кремена Петрова – икономист;
доц. д-р Силвия Лецковска – преподавател в БСУ;
Биляна Байчева – юрист;
Габриела Богданова – консултант недвижими имоти;
инж. Ирена Михайлова – преподавател;
Кристиян Панев – здравна администрация;
Милка Бодурова – икономист;
Ива Тамахкярова – преподавател по пиано;
Стефан Петков – мениджър;
Марияна Димитрова – финансист;
Васил Трифонов – предприемач;
Силвия Стамболиева – ресурсен учител;
Дарина Павлова – лекар;
Атанас Червенков – инженер;
Деница Стирянова – офис-мениджър;
Боян Иванов – филолог;
Борислава Димова – търговец;
Живко Томов – математик;
Ваня Имперова – икономист/ветеринарен техник;
Невена Ненова – офис-администратор;
Тошко Вачев – иконописец;
Гергана Кметска – експерт по национална сигурност;
Албена Расатева- инженер;
Наталия Ангелова – мениджър на петролна компания;
Яни Бойчев – ветеринарен техник;
Николай Динов – икономист/предприемач;
Дарина Севриева – застрахователен брокер;
Веселина Кубадинска – специалист обществено хранене;
Лъчезар Албов – начален преподавател;
Кирил Василев – нотариус;
Костадин Костадинов – предприемач;
Ганчо Иванов – моряк;
Велико Великов – ресторантьор;
Антон Коджабашев – частен бизнес;
Мария Табакова – режисьор/организатор събития.