Събота, 09 Дек 2023
    
Айтос

Айтос празнува Деня на независимостта с тържествен ритуал, песните на Петя Панева и дълги хора

  22.09.2023 16:23  
Айтос празнува Деня на независимостта с тържествен ритуал, песните на Петя Панева и дълги хора

Айтос празнува тържествено 115 години от обявяването на независимостта на България на площад "Свобода". След ритуала за издигане на националното знаме, кметът Васил Едрев честити празника на айтозлии и гостите на Айтос.

"Вярвам, че с годините, ние българите все по-ясно ще осъзнаваме историческия смисъл на този ден. Защото, познаването на този исторически акт, ни дава увереност и национална гордост, дава ни самочувствието да учим новите поколения да обичат Отечеството си.

22 септември го има, за да осъзнаем свободата си като отговорност. Има го, за да не се изличи значението на най-скъпата национална ценност - независимостта.

Днес, ние имаме свободата да покажем, че заедно можем да се справим. С кризите, с инфлацията, с трудностите! Да покажем, че заедно имаме силите и куража да обновим нашия общ дом - община Айтос.

Нека не забравяме минало си!

Нека се заредим с оптимизъм за бъдещето!

Бъдете здрави!

Да живее България!", каза в празничното си обръщение кметът.

Петя Панева - Гласът на България, празнува Деня на независимостта с айтозлии. На площада се извиха дълги хора, звучаха песни от много фолклорни области. Тези, които избраха лютеницата и гроздобера и приеха 22 септември като почивен ден пропуснаха много. И най-вече - не усетиха силата на българския дух и народната традиция, не почувстваха атмосферата на всеобщо въодушевление в един от най-важните исторически дни за България.