Сряда, 20 Дек 2023
    
Мнения Общество

Пеевски категоричен! Какво е правителството у нас

  20.09.2023 15:48  
Пеевски категоричен! Какво е правителството у нас

Поздравявам правителството, че вчера се разбраха със зърнопроизводителите и двете страни достигнаха до разумни решения. Надявам се каквото има да бъде доизчистено и да бъде подписано.

Това коментира народният представител от ДПС Делян Пеевски пред журналисти в парламента. Той уточни, че министър-председателят акад. Николай Денков и финансовият министър Асен Василев трябва да подпишат документ със земеделските производители, който ще бъде коментиран, след като стане факт.

Попитан какво е отношението на ДПС към искането на Корнелия Нинова и БСП да се върне забраната за внос от Украйна, Пеевски отговори: „Всеки има право да прави своята политика. ДПС вече гласува”.

В отговор на въпрос дали трябва да се направят законодателни промени, свързани с компенсациите на бранша, Пеевски заяви, че темата е коментирана вчера на срещата между кабинета и бранша.

„Ако има нещо, ще го изговорим с правителството. Те имат коментарите на зърнопроизводителите и на останалите хора от бранша, ще разговаряме с тях”, каза още народният представител от ДПС.

По повод думите на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и на съпредседателя на ДБ Христо Иванов за отношенията на двете коалиции с ДПС Делян Пеевски заяви: „Коалиция няма, както виждате и от това, което г-н Борисов е казал. Те работят по определени теми заедно, ние също подкрепяме определени теми. Стабилизиращата роля на ДПС никой не я отрича. Видяхте, и г-н Иванов го е казал, и г-н Борисов.”.

Правят се правилните неща за България. Това е евроатлантическо правителство, категоричен бе Пеевски.

По отношение на промените в Конституцията народният представител от ДПС заяви: „Всичко е изчистено по темата. На 6 октомври ще има първо гласуване. На 6 декември ще е второто гласуване, на 7 декември ще е трето гласуване и новата Конституция ще бъде приета.”.

Попитан каква е причината Хасан Азис да бъде сменен като кандидат-кмет за Кърджали, Пеевски коментира: „Винаги трябва да има обновление. Благодаря на г-н Азис за това, което е направил и се надявам новият кмет да продължи работата, да направи по-добри неща за Кърджали и да надгражда”.

На въпроса: „Втори план в тази смяна има ли?”, Пеевски заяви: Не!


Анкета

Мнения

Мнения Общество
Пеевски категоричен! Какво е правителството у нас
  20.09.2023 15:48      

Поздравявам правителството, че вчера се разбраха със зърнопроизводителите и двете страни достигна