Четвъртък, 21 Дек 2023
    
Бургас ИЗБОРИ 2023

Вижте кой ще е временно изпълняващ кмет на Бургас (ОБНОВЕНА)

  21.09.2023 16:43  
Вижте кой ще е временно изпълняващ кмет на Бургас (ОБНОВЕНА)

Георги РУСИНОВ

 

По закон, когато настоящи кметове влизат в предизборна кампания, то трябва някой от заместниците му да изпълнява временно длъжността кмет на Бургас. Общински съвет – Бургас е органът, който трябва да избере. В случая Димитър Николов е кандидат за кмет от ГЕРБ и излиза в отпуска за времето на предизборната кампанията. 

От администрацията му отговориха за "Черноморски фар", че за този период кметът ще упълномощи всеки един от заместниците му да е временно изпълняващ за по 1 седмица, а от 27 октомври до полагане на клетва от новоизбрания кмет на общината, временно изпълняващ длъжността кмет на общината ще е аместник-кметът по образование, здравеопазване, социални дейности и младежки политики Йорданка Ананиева.

Това решиха общинските съветници след като бе посочена от Николов в докладна записка.

За кметове на кметства, които също влизат в кампания отново е наложително някой да изпълнява временно длъжността им. В Община Бургас кметовете на пет населени места се впускат за нови мандати и ще предадат временно главни и старши специалисти от кметствата. В Равнец това ще е Анета Сандъкчиева, Кристина Петрова в Извор, Стаматка Инджова в Твърдица, Айтен Сали в Драганово и Селиме Ахмед в Изворище.


Анкета

Мнения

Мнения Общество
Пеевски категоричен! Какво е правителството у нас
  20.09.2023 15:48      

Поздравявам правителството, че вчера се разбраха със зърнопроизводителите и двете страни достигна