Четвъртък, 21 Дек 2023
    
Бургас

Мандат 2019-2023 на Общински съвет – Бургас приключи с церемония и снимка за спомен (ГАЛЕРИЯ)

  21.09.2023 14:53  
Мандат 2019-2023 на Общински съвет – Бургас приключи с церемония и снимка за спомен (ГАЛЕРИЯ)

Георги РУСИНОВ

 

Мандат 2019-2023 на Общински съвет – Бургас приключи с церемония. След дневния ред на заседанието председателят проф. Севдалина Турманова награди видни общественици за доброто им взаимодействие с местния парламент.

Отличени с грамоти за развитието на висшето образование в града бяха бившите ректори на университет „Проф. д-р Асен Златаров“ и Бургаски свободен университет проф. Магдалена Миткова и проф. Галя Христозова, както и новият ректор на „Проф. д-р Асен Златаров“ и шеф на КОЦ-Бургас проф. д-р Христо Бозов, чието лечебно заведение в най-тежките периоди от ковид кризата бе отворено за болни от опасния вирус.

За ръководните си действия по време на тежката пандемия, продължила 2 години признание получи директорът на РЗИ-Бургас д-р Георги Паздеров. Ковид кризата започна през 2020-а и продължи 2 години.

Директорът на РИМ-Бургас д-р Милен Николов и Данка Георгиева от Държавен архив – Бургас бяха удостоени с грамоти от председателя на Общински съвет – Бургас за неуморната си работа в сферите им на работа.

На церемонията бяха поканени и четирите областни управители, с които този мандат на Общински съвет – Бургас работи. Събитието удостоиха с присъствието си Вълчо Чолаков и проф. Мария Нейкова. Настоящият областен управител Пламен Янев и Стойко Танков отсъстваха.

След официалната част общинските съветници си направиха снимка за спомен пред сградата на НХК.

В началото на днешното заседание по предложение на общинския съветник Мадлен Мутафян бе запазена минута мълчание в памет на жертвите в Карабах. 


Анкета

Мнения

Мнения Общество
Пеевски категоричен! Какво е правителството у нас
  20.09.2023 15:48      

Поздравявам правителството, че вчера се разбраха със зърнопроизводителите и двете страни достигна