Неделя, 10 Дек 2023
    
Несебър

В Тънково се сдобиха с многофункционалана сграда

  21.09.2023 14:17  
В Тънково се сдобиха с многофункционалана сграда

Днес кметът на Община Несебър Николай Димитров тържествено преряза лентата на нова многофункционална сграда с пенсионерски клуб в с. Тънково. До него застана кметът на селото Златин Георгиев и председателят на пенсионерския клуб Бистра Кондакчиева.

„Радостен съм, че днес се събираме по много приятен повод - многофункционалната сграда в Тънково е вече завършена и съвсем скоро жителите  ще могат да я ползват за обществени и културни дейности. Община Несебър ще продължава да работи за благоустрояването на селото и за осъвременяване на инфраструктурата, озеленяването и цялостната визия на населеното място.“ - каза кметът Димитров при откриването.

Сградата представлява триетажна постройка с проектиран   на първия етаж   пенсионерски клуб, в който  възрастните жители ще осъществяват срещи и колективна дейност.

На следващото ниво е оформена многофункционална зала за културна и обществена дейност и канцелария за администрацията  на Община Несебър, която ще обслужва жителите. Достъпът до това ниво ще се осъществява посредством  стълби и асансьор, оразмерен за ползване от инвалиди. На третото ниво отново ще има административни помещения.

 Веднага след предстоящото в близките дни  оформяне на документите за ползване на сградата тя ще влезе в експлоатация, а междувременна ще бъде обзаведена с подходяща мебелировка.

Веднага след събитието кмета на община Несебър посети читалището, за да поздрави секретаря му по повод получено по европроект техническо оборудване, обезпечаващо дейността на институцията.


Анкета

Мнения

Мнения Общество
Делян Пеевски: Президентът се опитва да обърка посоката на държавата
  10.12.2023 17:36      

Президентът се опитва да обърка посоката на държавата, но с промените в Конституцията този срамен