Вторник, 19 Дек 2023
    
Бургас ИЗБОРИ 2023

Вижте кои са кандидат -кметовете на левицата за Бургаска област

  19.09.2023 16:33  
 Вижте кои са кандидат -кметовете на левицата за Бургаска област

За Бургас - до последно не знаят кой ще е той

Дона МИТЕВА

 В четвъртък ще  стане ясна листата на БСП за Бургас и официално ще бъде обявена, заедно с кметската кандидатура. Заседанието, което трябваше да се проведе днес в столицата за нейното утвърждаване е отложено за четвъртък. Това коментира за „Черноморски фар“ областният лидер Стойко Танков. Иначе той изброи техните кандидати по общини. Първите, които бяха обявени са Тихомир Янакиев за Созопол, Тодор Байчев за Карнобат, Ибрахим Мустафа за Руен. Подкрепа от БСП получава досегашният кмет на Малко Търново Илиян Янчев.

На второто заседание в столицата, одобрени бяха следните червени кандидати: В Средец от столетницата издигат кандидатурата на Йона Чобанова, в Сунгурларе техният кандидат се казва Вальо  Славов, в Айтос Даниела  Алакушева, тя е издигната от инициативен комитет, в Царево Кирил Елевтеров.

В Несебър БСП подкрепя кандидатурата на Николай Димитров. В Поморие подкрепа се дава за Веселин Анестиев, издигнат от гражданско сдружение.

„За Приморско нямаме още решение кого ще подкрепим, няма да имаме кандидат. Същото е положението и в Камено. Още нямаме яснота“, коментира Танков.


Анкета

Мнения

Мнения
Пеевски за протеста на земеделците: Ако изпълнителната власт не се справи, ще се намесим и ние
  18.09.2023 14:30      

Нека да видим. В момента всичко е в ръцете на изпълнителната власт. Ако видим, че те не се справя