Понеделник, 18 Дек 2023
    
Айтос

С голям детски празник откриха Детска градина "Слънце"!

  18.09.2023 16:27  
С голям детски празник откриха Детска градина \

КМЕТЪТ ВАСИЛ ЕДРЕВ: РАДВА МЕ ФАКТА, ЧЕ В МОМЕНТА НЯМА НИТО ЕДИН РОДИТЕЛ ОТ ОБЩИНАТА, КОЙТО ДА ЧАКА СВОБОДНО МЯСТО ЗА СВОЕТО ДЕТЕ.

Много родители, айтозлии и гости дойдоха на празника за официалния старт на новата детска градина на Айтос - ДГ "Слънце". Кметът Васил Едрев, Зам. кметът Мариана Димова и директорът Ваня Алексиева-Кирякова посрещнаха народният представител Галя Желязкова, Петя Петрова - началник на РУО-Бургас, Ст. експерта по Предучилищно образование Иван Бъчваров. Председателят на Общински съвет - Айтос Красимир Енчев и общински съветници от всички политически сили уважиха събитието. С откриването на ДГ "Слънце", детските градини в общината стават седем. Останалите шест имат и свои филиали в населените места.

Празникът започна с водосвет, отслужен от Енорийски свещеник Ромил Георгиев, който поднесе сърдечни пожелания за здраве и успешна година към цялата общност на ДГ "Слънце".

Нова детска градина в Айтос не е откривана от десетилетия, а честта да сложат новото начало имат директорът Ваня Алексиева - Кирякова и екипът й от учители, логопед и помощник-възпитатели. Те проправят пътя, те са първоучителите в Детска градина "Слънце". "Нелека мисия, която ние приемаме с отговорност и грижа. Мисия, която изпълняваме от 1 септември - деня, в който нашата детската градина "Слънце" отвори врати за слънчевите усмивки на нашите възпитаници. Приехме ги с обич и зная, че с много работа и внимание към детската личност, "Слънце" ще бъде една от любимите и предпочитаните детски градини", заяви в словото си на откриването Алексиева. Тя благодари на кмета Васил Едрев и екипа му за идеята, за проекта и за строителството на "този приказен дом". А чрез Петя Петрова, поднесе благодарност към МОН, за Програмата, по която беше финансиран проекта. "За резултата - благодаря на изпълнителя. Благодаря на колегите - директори на детски градини за подкрепата и помощта, на родителите - за съпричастността, и на спомоществователите, които ни подкрепиха", каза още Алексиева-Кирякова.

Кметът Васил Едрев поздрави общността и подчерта, че първата задача на екипа е "да стигне до детските сърца". "С много работа да изградите в годините авторитета на Детска градина "Слънце". Ще са нужни постоянство, търпение и упоритост, за да спечелите доверието на децата, на родителите, на айтозлии. Всяко начало е трудно, но то е и възможност да се докажете - с професионализъм и грижа за Вашите възпитаници. Не забравяйте, че Айтос очаква от Вас да се посветите на професията с цялата си енергия на добри педагози" заяви още кметът. Той пожела на екипа да сложи здравите основи на новия си дом, и да го изпълни със съдържание! И всеки ден да доказва, "че в тази прекрасна детска градина, децата са поверени на прекрасни учители и служители".

"В ДГ "Слънце" инвестирахме не само средства. Инвестирахме надеждата и желанието на айтозлии да бъдат създадени най-добрите условия за децата. За да има право всяко айтоско дете да бъде обучавано и възпитавано. Детската градина е прекрасна - такава я мислехме и проектирахме, такава я създадохме. И мен особено ме радва факта, че в момента няма нито един родител от общината, който да чака свободно място за своето дете", заяви още кметът.

И Началникът на РУО - Бургас Петя Петрова отправи пожеланията си към детската градина и айтозлии. "Животът ни учи постоянно, че нещата в него са простички. Такъв е и модела, който забелязахме от работата на г-н Едрев и неговия екип за сътворяването на това детско бижу. За нас днес е повече от празник и вярвам г-жо Кирякова, че ще водите екипа си с онази заедност и ангажираност, с която екипът на местната власт е изградила физическата среда. Пожелавам на цялата общност на ДГ „Слънце“, - на родители, учители, деца да бъдат фокусирани около ценностите на човечност, заедност и ангажираност. Успехи!", заяви Петрова.

Аплодисменти и радостни възгласи съпътстваха символичното прерязване на лентата за откриването на ДГ "Слънце". Имаше много пожелания, менче с вода и здравец, а гости и домакини опитаха от питката с мед и шарена сол, с наричания за успешно начало.

Празничната програма събра деца от всички детски градини. Всяко от детските заведения беше подготвило специален поздрав към ДГ "Слънце". С първа изява се включиха и малките домакини на новооткритата детска градина. В емоционалното детско шоу участваха децата от Танцова школа "Тиара" с ръководител Златина Колева.
Гостите разгледаха детската градина и си тръгнаха впечатлени от просторните зали, занимални, кабинети, салони, площадки, тераси, разливочни, стаи за екипа и сервизни помещения, обзаведени и оборудвани по европейски стандарти.


Анкета

Мнения

Мнения
Премиерът за зърнопроизводителите: Аз с терористи не преговарям
  16.09.2023 12:07      

Ден, след като забраната за внос на украинско зърно отпадна, зърнопроизводителите отказаха среща